Natan: tijdloos én hedendaags

Geüpdatet op 27 oktober 2021 door ELLE Partner
Natan: tijdloos én hedendaags © Natan

Elk seizoen oogt de collectie van Natan nog verfijnder. Deze herfst zetten zachtheid en raffinement de toon. Hartverwarmend en oogstrelend.

Al 35 jaar lang brengt Edouard Vermeulen klassieke en tegelijk geraffineerde modecollecties met een sterke identiteit. Meteen bewijst de ontwerper dat traditie niet stoffig hoeft te zijn. Laat je trouwens niet misleiden: de klassieke aanpak is op moderne leest geschoeid. Zo vind je de stukken ook online. Je kunt dus een mooi en duurzaam ontwerp kopen dat lang meegaat en waarvan de kwaliteit gegarandeerd is, zonder je te moeten verplaatsen. Pure verwennerij, jawel, maar je steunt intussen wel de lokale economie en je investeert op lange termijn, in een paar klikken.

De geraffineerde elegantie van een 100% Belgische winter

Nu de dagen korter worden, maakt Natan zijn silhouetten langer, en hij voegt een vleugje flamboyantie toe aan het dagelijkse leven. De collectie onderscheidt zich door haar onmiskenbare elegantie – topjes die zich rond je lichaam wikkelen, herenbroeken die wijd uitlopen – en de moderne intuïtie van een onmisbaar comfort. Kenmerken van de collectie: hoge tailles (die je eventueel kunt centreren), uitgesproken kleuren uit het mariene en naturelle kleurenpalet, spectaculaire draperieën, rechte en vlijmscherpe snitten. Een hedendaagse nonchalante look met color blocks in wit en een vleugje ivoor, vegan leer (afgewerkt met vernis of mat en soepel), en een androgyn gamma dat helemaal aansluit bij onze behoeftes en de transversaliteit van vandaag.

ELLE x Natan
© Natan

Een ethische, chique en lokale e-shop

Alle stukken zijn afgewerkt tot in de puntjes. De meeste naaisters hebben dan ook jaren, zoniet decennia ervaring in huis. Ze stellen stukken samen die ontworpen zijn om eindeloos te dragen en te combineren, om te koesteren en door te geven. Natan is trouwens al lang het enige Belgische merk dat zijn couture- en prêt-à-portercollecties in zijn eigen Brusselse ateliers produceert. Met de collectie Circular, gelanceerd tijdens de lockdown, ontwikkelt het merk up-cycling van haute couture en duurzaamheid op maat. De circulaire aanpak zet zich door tot in de werking van de teams, helemaal in lijn met de filosofie van het merk. Tussen de studiocollectie en de getransformeerde modellen van het vorige seizoen in, zien we vooral losse en lange snitten; strak maar toch vloeiend rond het lichaam. Ze zorgen voor een langer silhouet en passen perfect bij de beheerste nonchalance waar we nu mateloos van genieten, met een grote drang naar stijl.

Inclusieve mode

De soepele lijnen flatteren iedereen, wat je figuur ook is, en door hun spectaculaire look op sociale media maken ze selfie-fans blij. Om met volume te spelen, tekende Edouard Vermeulen hoge tailles en mixte hij rechte en fluïde stukken voor een superhedendaags effect. Natan, dat meer dan ooit aandacht heeft voor innovatie, speelt in op ons verlangen om ons opnieuw mooi op te kleden. De New Look van een nieuw tijdperk, comfortabel en geraffineerd. We leggen laagjes boven en naast elkaar, combineren een lange top met een rok tot op de enkels, een diep uitgesneden bloes met een een onderhemd met een hoge kraag. Laat de winter maar komen; elk stuk uit de collectie is ontworpen speciaal voor deze dagen vol contrasten en omarmt de energieën van het leven. Jasjes met dubbele knopen, jurken van plantaardig leer met seventieskraag, korte capes en overhemden met knopen … we mixen stijlen, we matchen intenties. Mode vertraagt om tot een beter begrip te komen, en een geëngageerd kledingstuk kopen op Natan.be is geleerd hebben dat je voor ecologisch bewustzijn koppigheid, mooi uitgevoerd werk en geduld nodig hebt.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Natan.
www.natan.be

Lees ook:
En als je nu tijd maakte voor een luxe horloge ?
Shopping: onze favoriete adressen in Knokke-Heist
We love: de nieuwe Rebecca Mir-collectie van Hunkemöller