Bruidsmake-up: zo bereid je je huid voor op de grote dag

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Bruidsmake-up: zo bereid je je huid voor op de grote dag © Joey Lee

We willen allemaal een natuurlijke bruidsmake-up met wat extra glamour, maar het geheim voor een stralende huid zit 'm in de voorbereiding. Sisley beauty experte Chantal Vriamont geeft je haar beste tips voor dag (en look!) om nooit te vergeten.

Het is geen toeval dat onder meer de Belgische fotograaf Marie Wynants koos voor Sisley-producten op haar grote dag. De veelzijdige make-upproducten leent zich uitstekend voor een geslaagde bruidslook, maar het is vooral de uitgebreide verzorgingslijn waarmee je actief kan werken aan je beste huid ooit. En dat werk begint al weken voor de bruiloft, verklapt Sisley beauty expert Chantal. Benieuwd naar haar gouden tips en tricks?

1. Een grondige reiniging de weken voor de bruiloft

"Ongeveer een week voor the big day kan je een scrub gebruiken. Er is de zachte Crème Gommage met z'n drievoudige werking: kleine korreltjes voorkomen dat er microblessures ontstaan en gaan de huid gommen. Ten tweede is er de kaolien (witte klei), die zorgt voor een zuivere huid. Om het af te maken bevat de Crème Gommage kamille, waardoor zelfs gevoelige huidjes met roodheden gekalmeerd worden. Laat het masker volledig opdrogen en gom daarna weg met lange, strijkende handbewegingen."

Crème Gommante, Sisley

Shop hier

"Na het gommen spoel je alles af met water, eventueel met behulp van een reinigingsborstel om voorzichtig de laatste restjes weg te nemen. Hoe gevoeliger de huid, hoe dunner ik de Gommage zou aanbrengen," tipt Chantal. "Daarna kan je een masker aanbrengen. Voor wie last heeft van onzuiverheden is er bijvoorbeeld het Masque Givre.

2. Breng de avond voordien een nachtmasker aan

"Masque de Nuit Soin Velours is een onmisbaar masker om de nacht voor de bruiloft te gebruiken. Iedereen - van de bruid tot haar aanstaande man en diens moeder -  heeft er baat bij. Je laat het masker de hele nacht inwerken en 's ochtends word je wakker met een huid als nieuw."

masque de nuit Sisley bruidsmake-up verzorging
Masque de Nuit Velours, Sisley

Shop hier

3. Bestrijd last-minute huidprobleempjes

"Stel dat de bruid (of de bruidegom!) slecht geslapen heeft de nacht voordien, dan is het Masque Eclat Express je beste vriend. In slechts drie minuten heb je een gezonde glow en valt de vermoeidheid van je af. Breng daarna de Gel Express Aux Fleurs aan  - deze mag zelfs rond de ogen - en laat eveneens drie minuten inwerken. Zo krijg je dus in een recordtijd een onwaarschijnlijke boost!"

Gel Express Aux Fleurs Sisley bruidsmake-up
Gel Express Aux Fleurs, Sisley

Shop hier

4. Leg een goede basis voor de make-up

Op een dag waarin fotomomenten, omhelzingen en emoties centraal staan, moet je kunnen rekenen op producten die lang blijven zitten. Opnieuw is de voorbereiding het allerbelangrijkste: "Een tot anderhalf pompje van de Sisley Double Tenseur boven je dagcrème, en je make-up zal al veel beter blijven zitten", adviseert Chantal. "Vervolgens breng je de Instant Perfect aan, een mattifiërende primer die de zichtbaarheid van poriën vermindert, of de Instant Eclat, een primer die het gelaat laat stralen."

Sisley
Sisley

"Voor een goede basis zou ik de nieuwe Phyto-Teint Nude aanraden. Je brengt deze vloeibare foundation aan met een poederpenseel. Start ter hoogte van de neus en werk dan verder naar buiten met deppende bewegingen, zo krijg je het meest egale resultaat. Breng een niet te dikke laag aan, en passeer daarna nog eens met een schoon penseel om alles goed uit te blenden. Werk af met een mat poeder, ideaal voor de fotoshoots."

Phyto-Teint Nude, Sisley
Phyto-Teint Nude, Sisley

Shop hier

5. Zo blijft je bruidsmake-up langer zitten

Lipstick, hoe long wear ook, durft al wel eens te bewegen na het kussen, eten, drinken en praten. Chantal raadt een lichte lipstickkleur aan voor het meest natuurlijke resultaat. "Bij een witte jurk en naturelle look kies je best voor een nude lip. Mijn ultieme truc? Zoek een oogschaduw in een gelijkaardige kleur en breng die met deppende beweging over de lipstick aan, dan blijft alles de hele dag zitten."

bruidsmake-up naturel look
Sisley

"Voor snelle touch-ups neem je behalve de lipstick ook best een mini poederkwast mee en wat poeder of foundation." Nog een allerlaatste tip van Chantal: "Vermijd zwarte mascara en oogpotlood voor bruidsmake-up! Grijp naar een (waterproof) variant in bruin, taupe of blauw, dat oogt minder streng."

Phyto, Sisley bruidsmake-up
Phyto Khol Star, Sisley

Shop hier

LEES OOK: 6 unieke geschenkjes voor een aanstaande bruid