IKEA: design voor het leven

Geüpdatet op 30 augustus 2021 door ELLE Partner
IKEA: design voor het leven

IKEA kennen we allemaal wel: kwaliteitsvolle en nuttige designmeubelen voor dagelijks gebruik en tegen een permanent lage prijs. Maar wat je misschien niet wist, is dat IKEA zich bij het ontwerpen van die meubelen op vijf essentiële pijlers baseert.

Een weldoordachte, goed uitgewerkte vorm

De vorm bepaalt niet alleen hoe een meubel eruit gaat zien, ze zorgt er ook voor dat we ons thuis goed voelen, omringd door betaalbare, duurzaam ontworpen designstukken.
De vorm moet dus passen bij ons interieur, ze weerspiegelt de waarden die we belangrijk vinden: eenvoud, eerlijkheid, zuiverheid, menselijkheid en respect voor het milieu.

Veelzijdig

Een product moet niet alleen doen waarvoor het is gemaakt, we moeten het ook leuk, tof en praktisch vinden. Om aan de verwachtingen van zoveel mogelijk mensen te voldoen, moeten de meubelen gemakkelijk te gebruiken en te monteren zijn.

Optimale kwaliteit

De best mogelijke kwaliteit ontwerpen, dat is essentieel. Kwaliteit is veel meer dan een garantie van tien jaar of de vraag hoe lang een product meegaat. Meubelen maken immers deel uit van een interieur dat ons dagelijkse reilen en zeilen in goede banen leidt.

Duurzaamheid voor iedereen

Duurzaamheid betekent zoveel mogelijk mensen helpen om thuis "groener" te gaan leven. Daarom biedt IKEA producten, oplossingen en vakmanschap aan waarmee de mensen hun impact op het milieu kunnen verkleinen (door bijvoorbeeld water en energie te besparen).

Een toegankelijke prijs

Bij IKEA werken ontwerpers en specialisten samen om de producten te perfectioneren en de prijs zo laag mogelijk te houden. Een lage prijs draait niet alleen om geld. Het is ook een gelegenheid om onze leefomgeving en het interieur van onze woning te verbeteren. Daarom is een meubel bij IKEA nooit zomaar een meubel. Het is een investering in een betere levenskwaliteit.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met IKEA.
www.ikea.be

 

LEES OOK:

Zo voorkom je puistjes tijdens en na de zomervakantie

4 nieuwe Belgische ginmerken die je moet proeven

‘House of Gucci’: 5 weetjes over de langverwachte film