Cruella, de must-see film van Disney+

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 door ELLE Partner
Cruella, de must-see film van Disney+ Cruella – ©2021 DISNEY

Niemand minder dan Emma Stone kruipt in de huid van de beruchte slechterik uit de Disneyfilm waar iedereen in 2021 op zit te wachten. Wij nemen het verhaal van Cruella's afkomst alvast onder de loep. Geen paniek, dit artikel bevat geen spoilers over de film Cruella, een meedogenloze film die je absoluut gezien moet hebben !

Cruella zoals we haar nog nooit zagen

Sinds ze op het toneel verscheen, heeft het personage van Cruella DeVil het publiek altijd geboeid en geïntrigeerd. We ontmoetten haar voor het eerst op de pagina's van het boek van Dodie Smith in 1959 en vervolgens op het grote scherm in de Disney-tekenfilm 101 Dalmatiërs uit 1961 en in de liveaction remakes van 1996 en 2000.
Na het enorme succes van de liveactionfilm Maleficent stond Disney te popelen om in het verleden van andere kwaadaardige personages uit onze kindertijd te gaan spitten. Cruella is ongetwijfeld een van de meest iconische slechteriken uit de Disneywereld. Ze is zo heerlijk kwaadaardig, extravagant, modieus, welbespraakt, manipulatief, en duidelijk een tikje gestoord. Alle kwaliteiten van een personage dat we graag haten.

De film Cruella neemt je mee naar het bruisende punktijdperk van het Londen van de jaren 1970. Het onthult het achtergrondverhaal van Disney's wrede she-devil gespeeld door Emma Stone, die de Oscar voor Beste Actrice won voor haar rol in La La Land. We ontdekken welke evolutie Estella, een getalenteerde en atypische jonge vrouw, doormaakt waarna ze verrijst als de elegante en helse Cruella DeVil. Estella bruist van energie en vooral creativiteit en bekijkt de wereld vanuit een ander perspectief dan de mensen om haar heen. Op zeer jonge leeftijd verliest ze haar moeder, een ervaring die haar tijdens haar hele jeugd zal achtervolgen. Ze jaagt evenwel actief haar droom na om de beste modeontwerpster van de stad te worden. We zijn getuige van haar metamorfose van een wat vies Dickensiaans weeskind tot een rebelse, vindingrijke, stoutmoedige en vernuftige antiheldin. Estella's leven verandert wanneer haar wilde etalage, het resultaat van een nachtelijke braspartij in het warenhuis Liberty London, indruk maakt op de fashion queen, de Barones, gespeeld door Emma Thompson.

Fashion revolution

Mode is alomtegenwoordig in Cruella's verhaal. Haar looks zijn zorgvuldig uitgewerkt en vormen een knipoog naar de opkomst van de Londense rebelse mode van de jaren 1970. De "squatters" van Nothing Hill brachten de punkbeweging naar de stad en stelden de lagere klassen in staat de autodidactische, inventieve en baanbrekende aspirant-designers zoals Vivienne Westwood en Alexander McQueen onder de aandacht te brengen.

Het ontwerp van de kostuums voor de film vertrouwden de regisseurs toe aan tweevoudig Academy Award-winnende kostuumontwerpster Jenny Beavan. Zij stond voor een grote uitdaging: in totaal werden er maar liefst 47 kostuums ontworpen... enkel en alleen voor Emma Stone. Daarnaast werden er 33 looks gecreëerd voor Emma Thompson en zelfs Joel Fry en Paul Walter Hauser (die de twee hulpjes van Cruella spelen) kregen er elk 30. Een immense hoeveelheid werk en tevens een van de grootste prestaties van de ontwerpster.
Edgy, elegante en geraffineerde looks die fashionista's met plezier zullen aanschouwen, analyseren en bewonderen!

8 looks uit de film die ons inspireren:

 

De film "Cruella" kun je vanaf nu streamen op Disney+.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Disney+.

 

LEES OOK:

4 nieuwe Belgische ginmerken die je moet proeven

Dit was de ELLE Tennis Cup 2021 !

‘House of Gucci’: 5 weetjes over de langverwachte film