Britney Spears’ vader wil opstappen als voogd

Geüpdatet op 16 augustus 2021 door Lore Ginneberge
Britney Spears’ vader wil opstappen als voogd

Na maanden van publieke druk, laat James Spears weten dat hij wil aftreden als conservator voor zijn dochter Britney Spears.

James stemt er dus - eindelijk -  mee in om te worden verwijderd uit het voogdijschap van zijn dochter, zolang de overgang netjes verloopt en alle lopende zaken met betrekking tot zijn handelingen als haar voogd worden opgelost, zei hij in een officieel document ingediend bij de Los Angeles Superior Court. In dat document beweren de advocaten van James Spears dat er geen werkelijke gronden zijn voor zijn schorsing of verwijdering en dat het 'zeer te betwijfelen valt of een verandering van conservator op dit moment in het belang van Ms. Spears zou zijn.'

Het nieuws komt slechts enkele weken nadat de advocaat van Britney Spears een petitie indiende om haar vader als conservator te vervangen door een openbaar accountant. Een groot deel van het ingediende verzoek richtte zich op de ex-vrouw van James Spears, Lynne Spears, die onlangs begon met het publiekelijk steunen van haar dochter in de rechtszaal. Lynne Spears beweerde daar onder meer dat James Spears 'absoluut microscopische controle' uitoefende over Britney Spears onder het conservatorship en dat haar ex-man niet in staat zou zijn om de belangen van zijn dochter boven zijn eigen belangen te stellen.

Britney Spears staat al dertien jaar onder het conservatorship nadat ze te kampen kreeg met psychische problemen, maar de popster tekende nu een petitie om een einde te maken aan de regeling. Hollywood advocaat Mathew Rosengart begon de zangeres vorige maand te vertegenwoordigen. Als haar nieuwe advocaat diende Rosengart eind juli een petitie in om haar vader als conservator te vervangen door Jason Rubin, die bij een bedrijf werkt dat ervaring heeft in financieel beheer van nalatenschappen en onderzoek naar financieel misbruik.

"We zijn blij dat de heer Spears en zijn advocaat vandaag in een verklaring hebben toegegeven dat hij verwijderd moet worden. Het is een rechtvaardiging voor Britney. We zijn echter teleurgesteld door hun voortdurende beschamende en verwerpelijke aanvallen op Ms. Spears en anderen," aldus Rosengart in een verklaring. Verder gaf Britneys advocaat nog aan dat er verder onderzoek komt naar het dertien jaar durende bewindvoering onder James Spears.