Is jouw stijl cheugy? Alles over de nieuwste TikTok term

Gepubliceerd op 26 mei 2021 door Lore Ginneberge
Is jouw stijl cheugy? Alles over de nieuwste TikTok termShutterstock

Als er iets is waar jongeren vandaag goed in zijn, behalve het filmen van dansjes en het reanimeren van retrostijlen, dan is het wel mensen categoriseren. Zo maakt iedereen boven tram drie kans om als boomer of - horror - als een Karen te worden beschouwd in de ogen van Gen Z. Probeer je die beide categorieën angstvallig te ontlopen? Kijk dan uit voor cheugy. We praten je bij over de laatste nieuwe term in TikTokland.

Wat is cheugy?

Beeld je in: je klopt aan de deur van een huis met een witte cabriolet op de oprit en een 'welkom'-mat voor de deur. Bij het binnenkomen word je begroet door enkele sierlijke quotes aan de muur die je inspireren om te 'dromen' en te 'creëren', te 'lachen' en te 'leven'. De koffie wordt uitgeschonken in mokken met gelijkaardige gracieuze teksten als 'coffee first' of 'girl boss'. Stuk voor stuk dingen die deel zijn van een stereotiepe Pinterest-esthetiek, eentje die we dus eindelijk een naam kunnen geven: cheugy. De term staat voor alles wat tegengesteld is aan trendy, en is een mix van het negatiever klinkende basic en van wat door de TikTok-generatie als 'zeer millennial' wordt omschreven.

@milf_money##greenscreen ##cheugy♬ original sound - addison😽

Omarm je innerlijke cheug

Matching badjassen, platformsandalen, polo's met komische opschriften, een wagen met wimperstickers, diepzinnige Instagramcaptions... ze schreeuwen cheugy. Maar volgens Gaby Rasson, het onofficiële brein achter de term en de Instagrampagina @cheuglife, zijn ook witte kleine hondjes en zelfs lasagne cheugy. Kortom: er zit een cheug in elk van ons, en dat is helemaal oké. Volgens Rasson is het dan ook niet de bedoeling om negativiteit te verspreiden, en is de term puur ter vermaak bedoeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door cheug life (@cheuglife)

En aangezien Gen Z er een sport van maakt om alle trends waarvan je hoopte dat ze nooit meer terug zouden komen nieuw leven in te blazen, zal het niet lang duren voor alle cheugy dingen weer helemaal on trend zijn. Houd dat roségouden #girlboss telefoonhoesje en fluffy pantoffels dus nog even bij.

LEES OOK: werken deze TikTok make-uphacks echt?