EAU THERMALE AVÈNE LANCEERT EEN NIEUWE REVOLUTIONAIRE ZONNEFILTER

Gepubliceerd op 28 mei 2021 door ELLE Partner
EAU THERMALE AVÈNE LANCEERT EEN NIEUWE REVOLUTIONAIRE ZONNEFILTEREau Thermale Avène

In België krijgt één persoon op vijf huidkanker vóór de leeftijd van 75 jaar (1). Een efficiënte bescherming tegen de zon blijft daarom een ware uitdaging voor de volksgezondheid. De groep Pierre Fabre is gespecialiseerd in therapeutische behandelingen en dermocosmetische huidverzorging en heeft zijn onderzoek hiernaar altijd hoog in het vaandel gedragen. Vandaag lanceert het merk TRIASORB™, een gepatenteerde zonnefilter die beschikbaar is in een nieuwe zonnecrème van zijn merk Eau Thermale Avène: Intense Protect 50+. TRIASORB™ is de eerste natuurlijke filter met de unieke eigenschap dat hij het schadelijke deel van het zonnespectrum absorbeert en weerkaatst. De filter beschermt ons niet alleen tegen uv B- en korte en lange uv A-stralen, maar ook tegen hoogenergetisch zichtbaar blauw licht.

BLAUW LICHT, WAT IS DAT?  

Wetenschappers hebben al geruime tijd geleden de rol van uv B- en uv A-stralen aangewezen als oorzaak van zonnebrand, huidkanker en versnelde huidveroudering. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft onlangs de schadelijke gevolgen aangetoond van hoogenergetisch zichtbaar blauw licht op onze huidcellen.

Dat hoogenergetisch zichtbaar blauw licht is door de wetenschap ontmaskerd als de nieuwe vijand van onze huid. De schadelijke golven dringen nog dieper door in de huidlagen, tot in de hypodermis. Bovendien is het verantwoordelijk voor oxidatieve stress in onze huidcellen en de vroegtijdige veroudering van onze huid.

“Blauw licht werkt ook in op het pigmentatiegen. Het verergert daardoor bepaalde huidaandoeningen die samenhangen met de werking van melanine, zoals het zwangerschapsmasker, hyperpigmentatie en pigmentvlekken, die kleine bruine huidvlekjes. De schadelijke effecten van blauw licht zijn vooral cumulatief en de schade wordt pas duidelijk op de lange termijn. Daarom is het voor de volksgezondheid absoluut noodzakelijk om je van kindsbeen af en je hele leven lang te beschermen,” benadrukt Daniel Redoules, Doctor in de Wetenschappen, Wetenschappelijk Verantwoordelijke bij Eau Thermale Avène.

 

Een goede zonnecrème is essentieel om je huid te beschermen tegen uv-stralen. Maar de huid heeft een nieuwe vijand: blauw licht. TriAsorBTM is de eerste natuurlijke filter die bescherming biedt tegen uv B- en korte en lange uv A-stralen, maar ook tegen hoogenergetisch zichtbaar licht 

TRIASORBTM, EEN STERK STAALTJE TECHNOLOGIE

Melanine zorgt voor een natuurlijke zonnebescherming aangepast aan de huid. Het beschermt ons tegen zonnebrand, huidveroudering en huidkanker. De stof biedt ook bescherming tegen hoogenergetisch zichtbaar blauw licht. TriAsorB™ is geïnspireerd op deze unieke werking en biedt de huid een veelzijdige en doeltreffende zonnebescherming. Het reflecteert het schadelijke deel van het zonnespectrum, waaronder uv B-stralen en korte en lange uv A-stralen, maar ook hoogenergetisch zichtbaar blauw licht. De nieuwe TriAsorB™-filter is een organische molecule die verspreid zit in de formule. Deze unieke technologie garandeert de veiligheid van de filter. Met TriAsorB™ zijn de laboratoria van Eau Thermale Avène erin geslaagd om de hoeveelheid filters in hun nieuwe product Intense Protect 50+ met ongeveer 10% te verlagen en tegelijk de hoge bescherming te behouden.

avène ad
Eau Thermale Avène Intense Protect 50+

ECOLOGISCH VERANTWOORD: JEZELF BESCHERMEN JA, VERVUILEN NEE!

Sommige filters kunnen schadelijk zijn voor de fauna en flora in de zee. Wanneer we pootjebaden, lost 25% van de crème die we aanbrengen op in het water. Wetenschappers hebben daarom onderzoek gevoerd om doeltreffende beschermingsproducten te ontwikkelen die minder schadelijk zijn voor het milieu.

De nieuwe TriAsorB ™-filter sluit volledig aan bij de Conscious Care-benadering van Pierre Fabre Dermo-Cosmétique. De producten moeten voor het merk nuttig, doordacht en ethisch zijn. Hun doel is om actieve bestanddelen te formuleren met steeds meer respect voor de huid en het milieu. De filters van de laboratoria van Eau Thermale Avène hebben een minimale impact op de mariene biodiversiteit. Ze zijn niet giftig voor het koraal, het fytoplankton en het zoöplankton.

“Dit is een uitzonderlijke en uiterst zeldzame gebeurtenis,” merkt Daniel Redoules op. “Het kostte 4 jaar werk en 30 toxicologische studies om de veiligheid van deze filter te bewijzen. TriAsorB™ is ultraveilig en blijft op het huidoppervlak, ongeacht of die gezond of beschadigd is. Vandaag is Pierre Fabre de tweede cosmeticafabrikant ter wereld die een eigen zonnefilter heeft ontwikkeld.

Wij zorgen voor een belangrijke innovatie op het gebied van zonnebescherming na 20 jaar onderzoek om de gezondheid van iedereen te beschermen.”

INTENSE PROTECT 50+: DE NIEUWE ZONNECRÈME MET HOGE BESCHERMING

Een formule die voldoet aan de dubbele belofte van Eau Thermale Avène om zowel de huid als het milieu te beschermen.

  • Een nieuwe zonnebescherming die een ultrabreed spectrum dekt, aan de hoogste vereisten voor de huid voldoet en tegelijkertijd de impact op het milieu tot een minimum beperkt.
  • Een vermindering met 95,3% van de DNA-beschadiging veroorzaakt door blauw licht (2).
  • Een hybride textuur die past bij alle huidtypes dankzij de "nude"-kleur.
  • Een hydraterende en ultrawaterbestendige formule.
  • Een verminderde impact op het milieu.
  • Een zeer goede huid- en oogtolerantie aangetoond onder toezicht van dermatologen, kinderartsen en oogartsen. Geschikt voor baby's, kinderen, zwangere vrouwen en volwassenen. Prikt niet in de ogen. Zonder parfum.

(1) https://www.kanker.be/alles-over-kanker/alle-types-kanker/huidkanker-melanoom 

(2) In vitro-test. Uitwendige toepassing (2 mg.cm-2) Metingen verricht op wedersamengestelde epidermis. Stress: blootstelling aan gesimuleerd blauw licht. Kwantificering van oxidatieve DNA-beschadiging door immunohistochemische analyse

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eau Thermale Avène

Volg Avène Belgium op Instagram om al hun nieuwtjes te ontdekken!

Lees ook: