Hebben: M.A.C lanceert Cruella De Vil collectie met eighties allures

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Hebben: M.A.C lanceert Cruella De Vil collectie met eighties alluresLaurie Sparham © 2021 Disney Enterprises Inc

Kruip in de huid van Disney's Cruella met een verduiveld glamoureuze make-upcollectie.

De meest modieuze antiheld is helemaal terug van weggeweest: Disney pakt dit jaar uit met het verhaal van Cruella, vertolkt door Emma Stone, in een gloednieuwe, spraakmakende film. Decor van dienst is het bruisende New York van de vroege jaren tachtig, wat zich vertaalt in statement outfits en dito make-uplooks van Cruella De Vil.

cruella de vil disney MAC
Laurie Sparham © 2021 Disney Enterprises Inc

Diezelfde sfeer komt terug in de collectie die M.A.C ontwikkelde met Emma Stones' vertolking van Cruella in het achterhoofd, vooral dan in het oogschaduwpallet: we krijgen een elektrisch blauw voorgeschoteld, in combinatie met nude tinten, dieprood en een gitzwarte kleur met gouden glitters. Je raadt het al, dit is geen voer voor brave meisjes.

M.A.C Cruela De Vil oogschaduwpallet
M.A.C Cruella De Vil oogschaduwpallet

Gooi hoge ogen met het kohlpotlood in zwart en wit, of vestig alle aandacht op je lippen met de vuurrode lipsticks en gloss. De clevere namen ('Camden Caper', 'Glamarchy', 'Need For Tweed') verwijzen naar de looks van De Vil of momenten uit de film. Ook de verpakkingen in zwart en wit - what else - zijn een statement op zich.

M.A.C Cruella De Vil lipstick
M.A.C Cruella De Vil lipstick

Bovenal is de M.A.C collectie een ode aan de subculturen van de eighties. "Nu er zo'n enorme trend is om de meer nicheachtige tegencultuurmomenten van de vorige decennia te recyclen, voelt deze collectie aan alsof M.A.C terugkeert naar een viering van het soort DIY-styling en gedurfde transformatie die het merk oorspronkelijk zo'n buitenbeentje maakten. De collectie is high glam met veel attitude, aangepast aan een nieuwe generatie," legt M.A.C Director of Makeup Artistry Terry Barber uit.

M.A.C daagt met deze gewaagde collectie alle beautylovers vandaag uit om opnieuw meer te durven. Experimenteer met blauwe oogschaduw én draag rode lipstick met gloss eroverheen én ga voor een uitgesproken blush. Want kiezen is verliezen!

De M.A.C Cruella De Vil collectie verschijnt 14 mei in winkels en online. De live-action film 'Cruella' kun je vanaf 28 mei streamen op Disney+