5 kleine kinderlabels die blijven groeien tijdens de coronacrisis

Gepubliceerd op 17 maart 2021 door ELLE België
5 kleine kinderlabels die blijven groeien tijdens de coronacrisisChou Fleur

Dat er dit jaar een babyboom op komst is door de lockdown, is geen verrassing meer. Niet alleen toekomstige ouders dachten na over hun toekomst, voor sommigen betekende de lockdown zelfs het begin van een nieuw hoofdstuk. Ondanks de coronacrisis, runden deze 5 boss ladies hun eigen duurzame kinderlabels of (web)shops als geen ander.

1. Jeanne Le Studio

Jeanne Le Studio is bedacht en opgericht midden in de coronacrisis in mei 2020. Het leven vertraagde voor Jeanne, officieel Jana, en dat gaf haar tijd om na te denken wat ze echt graag wou doen.

Haar kritiek op de huidige fast-fashion industrie en het geringe aanbod voor leuke, duurzame babylabels leidde tot Jeanne Le Studio. De items van de webshop zijn tijdloos, mooi van kwaliteit en zelf genaaid! Van speelmat tot kimono: alle producten blenden perfect in een volwassen interieur zodat je er lang van kan genieten. Fun fact: de namen van Jeanne's creaties waren allemaal mogelijke voornamen voor haar dochters.

2. MAEM

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door M A E M. (@maem.be)

Bij MAEM kunnen aanstaande ouders terecht voor het leggen van de geboortelijst, ontwerpen van het geboortekaartje en doopsuikers, organisatie van de babyborrel en de styling van de babykamer. Een “one stop for all” en dat gecombineerd met een webshop.

MAEM [maam] - als in mama - werd geboren tijdens een ‘crash in life’. Deze crash maakte voor Emilie Massez plaats voor zelfzorg en zelfontplooiing. Met MAEM wil ze deze zelfzorg doorgeven en de komst van je baby zo rustig, leuk en gemakkelijk mogelijk maken. Op de webshop kan je zowel terecht voor verzorgingsproducten voor je kleintje, als voor babykledij en speelgoed.

3. Hello Little you

Ongeveer 2,5 jaar geleden startte Judith met Hello Little You vanuit haar appartementje in het midden van Nederland. Ze zocht een manier om creatief bezig te zijn naast haar studie. Al de zachte, kwalitatieve mutsjes, haarbanden, broekjes en hydrofiel doeken worden handgemaakt in Nederland, iets wat Judith enorm belangrijk vindt. Binnenkort gaat ze aan de slag met overslagshirtjes en nog meer mooie items om de shop uit te breiden. Zelf is ze op dit moment in verwachting van haar eerste kindje: “Ik kan niet wachten tot ik de eerste samples in handen heb en tot ik m’n eigen kleertjes aan kan doen bij onze dochter! Nu we zelf een kindje verwachten in juni, snap ik nog beter wat toekomstige mama’s zoeken als ze babyspulletjes kopen.” Geen babyroze- of blauwe stuks in de webshop, wel tijdloze prints van gedroogde bloemen, olijftakken en (halve) maantjes. Kiezen is sowieso verliezen!

4. Nouri Kids

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nouri Kids (@nouri.kids)

Hou de webshop van Nouri Kids regelmatig in de gaten, want de Leuvense Evelien is on a mission. Haar doel? De leukste duurzame kinderlabels verzamelen op één plek. Je shopt er de razend populaire kousenbroeken van Vega Basics en de trendy tutjes van Bibs, maar ook voor nieuwbakken mama's is er wat wils. Zoals de mom bags van Studio Noos. Een luiertas die evengoed je nieuwste hipster tote kan zijn.

5. Chou-Fleur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chou-Fleur (@choufleurkids)

Tien opende vorig jaar in september – in volle coronacrisis – haar eigen winkel in Hasselt met duurzame, tweedehands kindermerkkleding. Ze studeerde modeontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, werkte 12 jaar voor justitie en uiteindelijk besliste ze om terug naar haar roots te keren. Zo ontstond Chou-Fleur. Binnenkort lanceert Tien haar leuke, zelfgemaakte collectie 'The Wasted Dress' voor kinderen, gemaakt uit weggegooide mannenhemden. Om meteen aan te trekken!
Niet alleen de betaalbare prijzen maken Chou-Fleur aantrekkelijk. De mooie, duurzame en tijdloze kleding zorgt ervoor dat je hier graag shopt voor je snelle groeiertjes met een kleine, ecologische voetafdruk.

Krijg je geen genoeg van al deze leuke kinderlabels en -webshops? Ontdek hier nog meer mooie ecologische babylabels.

(Stagiaire Melani Purnomo Widagdo)