Sofacompany x SHEworks Atelier: ecologische kussens met een hart voor mens en milieu

Geüpdatet op 19 maart 2021 door ELLE België
Sofacompany x SHEworks Atelier: ecologische kussens met een hart voor mens en milieuSofacompany

Wanneer twee straffe labels de handen in elkaar slaan, kunnen daar alleen maar mooie dingen uit ontstaan. Zo maken de Deense Sofacompany en SHEworks Atelier het verschil met een nieuwe collectie ecologische kussens die zowel planeet- als mensvriendelijk is.

Met zero-waste kussens die worden gemaakt door vrouwelijke vluchtelingen, willen beide labels de vervuilende textielindustrie uitdagen en meer aandacht schenken aan jobzekerheid en duurzaam design. Een collab die barrières breekt!

Sofacompany
Sofacompany x SHEworks

Het Deense meubelmerk Sofacompany focust zich al een hele tijd op kwalitatief, duurzaam design. Hun creatieve non-profit samenwerking met SHEworks Atelier voegt dan ook de daad bij het woord. Hoe gaan ze nu precies te werk? In het Deense atelier SHEworks worden overige textielresten door vluchtelingenvrouwen handmatig verwerkt tot unieke kussens met een kleurrijke patchwork, die een leuke plek verdienen in je interieur. Zo steun je niet alleen duurzaam design, maar help je ook straffe vrouwen met jobzekerheid en interessante opportuniteiten. Een positieve impact op mens én planeet.

Sofacompany x SHEworks Atelier: ecologische kussens met een hart voor mens en milieu - 2
Sofacompany x SHEworks

Met oog op de toekomst

De samenwerking met SHEworks Atelier drukt een positieve stempel op de vaak vervuilende textielindustrie. Het Deense atelier is dan ook een socio-economische start-up die vrouwelijke vluchtelingen de kans wil geven om hun eigen talenten en creatieve vaardigheden in te zetten en zo een verschil te maken. “Ons doel is om jobs te creëren voor alle getalenteerde allochtone- en vluchtelingenvrouwen wiens creatieve capaciteiten wij enkel moeten blootleggen”, legt Solveig Søndergaard, oprichtster van SHEworks Atelier uit.

Ook Line Nevers Krabbenhøft, Head of Design bij Sofacompany, ziet deze samenwerking als een grote stap vooruit: “We staan temidden van een belangrijke revolutie op vlak van creatie, productie en  consumptie. Het is dan ook de ideale timing om te experimenteren met alternatieve werkmethodes.”

Sofacompany x SHEworks Atelier: ecologische kussens met een hart voor mens en milieu - 3
'Mosaik' van Sofacompany x SHEworks

Patchwork design

De collectie bestaat uit twee designs Tiles en Mosaik, waarbij het unieke patchwork ontstaat door gebruik van verschillende textielrestjes en materialen. De buitenkant van de kussens zijn gemaakt van overige, maar kwalitatieve meubelstoffen van Sofacompany zelf, en sluiten qua stijl perfect aan bij de andere collecties van het merk. Bij de productie van het donzen binnenkussen werden geen agressieve chemicaliën gebruikt en bestaat uit 100% katoen. Een mooi ontwerp vanuit een zachte, vriendelijke productie.

De Tiles- en Mosaik kussens van Sofacompany x SHEworks zijn nu beschikbaar in de Sofacompany webshop.

Door Naomi Ghyssaert.

Lees ook: