Schenk je geliefde geen bloemen, maar een boom met valentijn

Gepubliceerd op 10 februari 2021 door ELLE Partner
Schenk je geliefde geen bloemen, maar een boom met valentijnTreedom

Mag het eens wat anders zijn dan het standaard doosje chocolaatjes of het zoveelste parfum? Verruil de rode rozen voor een hele boom! Dankzij Treedom maak je niet één persoon, maar de hele planeet een beetje gelukkiger.

Zeg het met bomen

Heeft je partner alles al, of doen jullie niet aan zeemzoeterige cadeautjes? Geef dan eens een boom cadeau voor valentijn. Dankzij de sociale onderneming Treedom kan je een gepersonaliseerd geschenk afgeven waarmee je een positieve invloed hebt op het milieu én op de lokale bevolking. Want wanneer Treedom een boom plant, gebeurt dat telkens in samenwerking met NGO’s en lokale boeren. Die laatsten plukken letterlijk en figuurlijk de vruchten van jouw aankoop: ze worden getraind in boslandbouw en de opbrengst wordt geconsumeerd of verkocht. In dit laatste geval kan de economie bijvoorbeeld zodanig geboost worden dat meer kinderen toegang krijgen tot onderwijs. De lokale gemeenschap krijgt dus een extra inkomen en voedselzekerheid, en jij hebt een origineel geschenk om mee uit te pakken.

Zo schenk jij een liefdesboom

Geef toe, wat is er mooier dan een bloeiende boom om jullie relatie te symboliseren? Om er eentje te schenken, surf je naar treedom.net en kies je uit een aanbod fruitbomen die in 17 verschillende landen verspreid over Zuid-Amerika, Afrika en Azië worden geplant. In het kader van valentijn kan je jouw eigen magische liefdesdrankje samenstellen, want elke boom wordt gelinkt aan een ander ingrediënt. Een prachtig voorbeeld is de mangroveboom die staat voor vertrouwen. Tussen de wortels van deze bomen groeien namelijk de jongen van sommige vissen en schaaldieren. Over vertrouwen gesproken! Een andere boom die natuurlijk niet mag ontbreken is de passievruchtboom, want wat is een relatie zonder passie?

Stel jouw ‘love potion’ samen en laat bij aankoop een liefdevol berichtje versturen naar jouw partner. Vervolgens worden jullie regelmatig op de hoogte gehouden van jullie liefdesboom. De speciale Treedom webpagina verzamelt GPS-gegeven en foto's van het duurzame agroforestry-project waar je boom deel van uitmaakt.

Treedom update boom
Treedom

De positieve impact van Treedom

Sinds de oprichting van Treedom in 2010 werden er al meer dan 1,7 miljoen bomen geplant in 17 landen, waarmee meer dan 472 miljoen kg CO2 wordt gecompenseerd en meer dan 100.162 lokale boeren worden ondersteund. Cijfers om blij van te worden, wetende dat ook jij deel kan uitmaken van deze bijzondere onderneming. En dat gaat verder dan de aankoop alleen, want Treedom lokaliseert en fotografeert alle geplante bomen zodat schenkers regelmatig info over het project en de community ontvangen waartoe de boom behoort. Een valentijnsgeschenk met een reusachtige impact, waaruit je liefde voor elkaar, maar ook die voor de natuur spreekt.

Meer info over het planten van een boom en de verschillende projecten op treedom.net

Treedom bomen
Treedom

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Treedom. 
Treedom.net

Lees ook: 

De redactie testte voedingssupplementen om onze energie terug te vinden

Slimmer afslanken met blijvend resultaat? Dit dieet maakt het waar

Groen, de kleur van de hoop. De nieuwe Clio Goldbrenner-collectie laat een frisse wind waaien door 2021