4 originele manieren om een sjaaltje te stylen

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 door Marie Pauwels en ELLE België
4 originele manieren om een sjaaltje te stylenInstagram: @wolfiecindy

Waarschijnlijk associeer je dit accessoire met je oma, toch wint het vintage sjaaltje de laatste tijd steeds meer terrein in de modewereld.

Het sjaaltje is dan ook een veelzijdig accessoire waar je verschillende kanten mee uit kan - een absolute must in je kleerkast dus (en als we de laatste mode mogen geloven, allesbehalve ouwbollig!). Momenteel zijn zijden modellen met kleurrijke vintage patronen erg populair, we raden je dus zeker aan om te gaan snuffelen naar leuke exemplaren in tweedehandswinkels. Je kan een sjaaltje uiteraard rond je nek doen of bijvoorbeeld aan je handtas hangen, maar welke manieren zijn er verder nog om een sjaaltje te stylen?

#1 Als topje

Een zijden sjaaltje als top dragen is een trend die we de laatste tijd vaak zien voorbijkomen op Instagram. Hoe doe je dat? Het is eigenlijk redelijk simpel, maar het sjaaltje in kwestie moet wel groot genoeg zijn. Je vouwt het sjaaltje in twee, zodat je een driehoek krijgt. Je knoopt de twee gelijke uiteindes van het sjaaltje strak rond je borst (we raden zo'n 2 à 3 knopen aan, afhankelijk van de grootte van je sjaaltje). Je draait de kant die je geknoopt hebt naar achter, et voilà: een modieuze top met een elegante twist. Wel raden we aan om een strapless of plakbh te dragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door unreap (@unreaping) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sasha Mei (@sasha.mei) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @hotstufflildevil op

#2 In je haar

Pint Embed Link

Ook deze trend zie je overal op Instagram en het is een makkelijke manier om een simpele outfit wat speelser te maken. Hoe doe je het? Net als in de vorige methode, vouw je het sjaaltje in de helft. Je neemt de breedste lengte van het sjaaltje en bindt het rond je voorhoofd (zorg dat je voldoende ruimte laat tussen de rand van het sjaaltje en je wenkbrauwen). Vervolgens knoop je de overgebleven twee hoeken samen achter je hoofd over je haar heen (zoals je ziet op de foto hierboven). Haal eventueel wat lokken uit het sjaaltje aan de zijkant van je gezicht voor een nonchalante look.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ella Karberg Simonsen ⛵️ (@ellakarberg) op

 

(swipe naar de tweede foto voor een beter beeld van de haarstijl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door María Bernad (@maria_bernad) op

3# In je haar maar dan anders

Dit is een variant op de vorige haarstijl, laten we 'm de piratenhaarstijl noemen (geen zorgen, je zal er superschattig uit zien). Influencers zijn gek op deze trend. Hoe doe je het? Je doet eigenlijk exact hetzelfde als in de vorige, alleen bind je nu de twee hoeken van het sjaaltje onder je haar vast (in je nek dus, soort van). Dit is een zeer praktische haarstijl voor de zomer, omdat het bij warm weer je haar uit je gezicht houdt en tegelijkertijd een hip element aan je outfit toevoegt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @heavymanners op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KAJA ISDAHL (@kaja_isdahl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOURDAN SLOANE (@jourdansloane) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf) op

 

4# Rond je middel

Een simpele, maar wel makkelijke manier om je sjaaltje te gebruiken: je bindt het gewoon rond je middel. Dit kan uiteraard alleen op het strand of op vakantie (of tijdens een zoommeeting waarbij je niet moet rechtstaan natuurlijk), maar daar biedt het wel een welkome bescherming als je niet in alleen maar je bikini wilt rondlopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @heavymanners op