Welke voedingssupplementen en vitamines hebben we echt nodig?

Geüpdatet op 23 juli 2020 door ELLE Partner
Welke voedingssupplementen en vitamines hebben we echt nodig?

Wie heeft zich nog nooit slapjes gevoeld, alsof je een slag van de molen hebt gekregen? Vaak is slaapgebrek niet de enige verklaring. Om optimaal te kunnen functioneren heeft het lichaam brandstoffen nodig (een heleboel mineralen, eiwitten, vitamines, etc.) en voor veel mensen is voeding niet genoeg om alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Om opnieuw in vorm te raken, blijken voedingssupplementen en vitamines een effectieve oplossing te zijn. Maar hoe weet je nu wat je echt nodig hebt?

Wist je dat het merendeel van de Belgen een tekort heeft aan onder meer magnesium en vitamine D? Dit komt door onze manier van leven, ons voedsel (dat niet altijd in balans is), een gebrek aan zon, etc. Om ons lichaam op volle capaciteit te laten functioneren, kan je het versterken met voedingssupplementen en vitamines. Maar welke moet je kiezen en in welke hoeveelheid? Apotheken, biowinkels en zelfs de rekken van warenhuizen bieden een overvloed aan allerlei soorten vitamineproducten aan. Om de zomer goed in te kunnen zetten, hebben we nood aan een extra boost. Daarom besloten we bij COMPLiMENT een gepersonaliseerde kuur te testen.

Waarvoor dient een vitaminekuur?

Een vitaminekuur helpt je om je lichaam beter te laten functioneren en je daardoor beter te voelen in je vel. Niemand is perfect, we begaan allemaal - kleine of grote - excessen (te vet of te zoet voedsel, alcoholgebruik, slaapgebrek, een stressvolle baan, etc.) die onze stofwisseling verzwakken en tekorten kunnen veroorzaken. Met een aangepaste kuur van voedingssupplementen en vitamines probeert men deze tekortkomingen te compenseren en onze energie en algemeen comfort te verbeteren.

Waarom COMPLiMENT?

Omdat het simpel, gemakkelijk en effectief is! Heb je zin om het uit te testen? Ga naar de website compliment.me. Er is een test beschikbaar (geen paniek, het duurt maar 5 minuten!). Beantwoord enkele vragen over je levensstijl en je verwachtingen over de behandeling (een energieboost, een betere spijsvertering, een mooiere huid, etc.). Zodra de test is voltooid, stelt men je een gepersonaliseerde behandeling voor. Om je programma te perfectioneren, raden we je aan om telefonisch een afspraak te maken (het is gratis!) met een voedingsdeskundige die voor het merk werkt. Dit gesprek is de ideale mogelijkheid om verduidelijking en aanvullend advies te krijgen die de effecten van de behandeling versterken.

De oprichters omringden zich met gezondheids- en voedingsprofessionals zoals apothekers, biologen, voedingstherapeuten en voedingsdeskundigen om kwaliteitsproducten aan te bieden die perfect zijn afgestemd op de behoeften van de klant. Ze werkten nauw samen met verschillende laboratoria, elk met hun eigen specialiteit, waar ze de allerbeste ingrediënten selecteerden. Alle supplementen zijn biologisch en in België vervaardigd.

Hoe weet ik wat mijn lichaam echt nodig heeft?

Dat is de grote vraag! Als je zelf geen kennis hebt over dit onderwerp, kan je het best specialisten raadplegen om hierop een antwoord te vinden. Idealiter laat je vooraf een bloedtest uitvoeren zodat je exact de behoeftes van je lichaam kan identificeren, je algemene gezondheid kan laten controleren en ongewenste reacties met andere geneesmiddelen kan vermijden.

Voedingssupplementen en vitamines zijn vrij verkrijgbaar. Het spreekt voor zich dat je de testvragen eerlijk beantwoordt, je verantwoordelijkheid opneemt en de aanbevolen doseringen respecteert, zoniet loop je het risico dat je je gezondheid meer kwaad dan goed doet. Een kwaliteitsproduct kan ongeschikt blijken als het ongeacht hoe en wanneer wordt ingenomen.

Voor wie is een kuur met vitamines en voedingssuplementen aangeraden?

Voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Oververmoeidheid? Een verstoorde spijsvertering? Extra kilo's? Haaruitval ? Er zijn tal van problemen die kunnen aangepakt worden met een vitaminekuur.

Het is logisch dat indien je lijdt aan specifieke gezondheidsproblemen, je zwanger bent, je een specifiek dieet volgt of je een kwetsbaar persoon bent (kinderen en ouderen), het wordt aangeraden om vooraf advies over deze kuur in te winnen bij je huisarts.

Hoe gaat de kuur concreet in z’n werk?

Zodra je de test hebt ingevuld ontvang je je gepersonaliseerd programma. Er wordt over elke capsule uitgelegd welke ingrediënten het bevat, waar de ingrediënten vandaan komen, waarvoor ze worden gebruikt, etc. Tenslotte rest er enkel nog de duur van de behandeling te kiezen en ze te bestellen. Om te profiteren van een maximum aan gunstige effecten is het raadzaam om de behandeling minimaal drie maanden voort te zetten. Aangezien onze behoeftes naargelang de tijd en de seizoenen kunnen veranderen, is het zeker mogelijk om het programma regelmatig aan te passen om er zeker van te zijn dat de voorgeschreven voedingssupplementen en vitamines altijd relevant zijn. De producten worden bij je thuis geleverd.

Hoe weet ik wat ik moet nemen en wanneer?

De behandeling is voorzien van een gedetailleerde "gebruiksaanwijzing" waarin wordt uitgelegd wat je moet nemen, in welke hoeveelheid en op welk tijdstip van de dag. Het volstaat dus om de instructies te volgen. We zeiden je toch dat het eenvoudig was!

De service die COMPLiMENT biedt, past perfect bij wie goed voor zichzelf wil zorgen, met een minimum aan inspanning. Alles is voorzien om je leven gemakkelijker te maken: online bestellen, telefonisch advies, levering aan huis, een duidelijke gebruiksaanwijzing, etc. Het enige wat je hoeft te doen is de zakjes openen en de capsules innemen.

Waarom zou je het doen? De vraag is eerder: waarom niet? Je hebt er alles bij te winnen!

Doe mee aan de ELLE x COMPLiMENT-wedstrijd en win een gepersonaliseerde kuur van drie maanden.
Profiteer ook van 20% korting op je volgende bestelling dankzij de code ELLEXCOMPLIMENT.

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Compliment.
compliment.me

Lees ook
We Love: 5 bewuste beautymerken die iets terugdoen voor de natuur
Zes duurzame tips voor een beter en gezonder leven
Groene geuren: onze favoriete natuurlijke en vegan parfums