Vakantie: 5 bestemmingen om er dicht bij huis toch helemaal uit te zijn

Geüpdatet op 12 augustus 2021 door Noemi Dell'Aira en Virginie Dupont
Vakantie: 5 bestemmingen om er dicht bij huis toch helemaal uit te zijn©Club Med

Eindelijk is de zomer er! Elk jaar weer is dit het langverwachte moment om op reis te gaan en nieuwe, verre landen te verkennen. Maar de huidige gezondheidscrisis lijkt daar nu een stokje voor te steken. Is jouw vakantie aan de andere kant van de wereld ook in het water gevallen? Geen paniek! België en de omliggende landen bruisen van de verborgen schatten en adembenemende landschappen. Perfect om met het gezin of met vrienden op verkenning te gaan. Hier vind je vijf te gekke plekken om vlakbij huis toch een topvakantie te beleven.

De Alpen (Frankrijk)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par - PL4YM0® (@go_outdoors_france) le

Uitrusten, herbronnen, wandelen, ontdekken. Bergvakanties zijn ongelofelijk ondergewaardeerd! De bergen zijn nochtans de ideale plek om wat afstand (en hoogte) van de actuele situatie te nemen. Na een treinreis van amper enkele uren sta je al in de Alpen, waar wondermooie landschappen je warm verwelkomen – en echt niet alleen in de winter. In dit vredige toevluchtsoord komen jong en oud weer tot leven, het is een idyllische plek om alle drukte achter je te laten en je longen met frisse lucht te vullen. Alles wat we wensen voor een geslaagde vakantie. Eindelijk. Maar als we op vakantie trekken, willen we ook stoom kunnen afblazen, ons laten gaan en ons helemaal vrij voelen. Daarom vind je deze zomer ook Club Med in de Alpen terug: ontspanning en fun tegelijk! Trektochten, lekker eten, de omliggende meren en watervallen ontdekken, de lokale cultuur opsnuiven, wakeboarden, klimbossen, ... Club Med heeft voor ons in zes verschillende resorts een programma op maat in elkaar gestoken om ons ongecompliceerd te laten genieten: Les Arcs Panorama en Valmorel in Savoie, Grand Massif Samoëns Morillon in Haute-Savoie, Alpe d’Huez in Isère, Serre-Chevalier in Hautes-Alpes of Pragelato Vialattea in het Italiaanse Piëmont. Kinderen jonger dan zes verblijven er helemaal gratis.

Info en reservering: https://www.clubmed.be/?locale=nl-BE.

De Ardennen (België)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Nutchel (@nutchel_cabins) le

Groen zover het oog reikt. De Ardennen zijn ideaal om vlakbij huis op avontuur te gaan! Er is voor alle generaties meer dan genoeg te doen. Zo kun je wandelen langs de rivier Ninglinspo. Die is uniek in België en voert je mee naar ongerepte plaatselijke fauna en flora. Ben je op zoek naar activiteiten voor kinderen en wil je wel eens iets anders dan anders? Dan is het blotevoetenpad van de Ferme de la Planche in Gouvy vast iets voor jullie. Je loopt er blootsvoets (het traject is hier speciaal voor aangelegd) tussen pony's en koeien. Perfect om te herbronnen en één te worden met de natuur. Hou je van een mooi panorama (tja, wie houdt daar nu niet van?)? Rep je dan naar de Rocher du Pendu vanwaaruit je het prachtige Corbion en de streek errond kunt bewonderen. Kortom, de Ardennen bieden een ongelofelijke waaier aan mogelijkheden voor bezoekjes en activiteiten. Wil je je verblijf helemaal 'af' maken? Waarom logeer je dan niet op een bijzondere en charmante plek in het midden van een bos? In Martelange, de bosrijkste gemeente van België, vind je de Nutchel-hutten: de perfecte combinatie van eenvoud en avontuur. Ze doen wat denken aan Tiny Houses en beloven je een onvergetelijke, cosy en ontspannende vakantie.

Sète (Frankrijk)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par (@adrienboul) le

Zonsondergangen, turquoise water en fijn zand. We denken maar al te vaak dat we hiervoor naar het andere eind van de wereld moeten. Toch hoeven we voor een paradijselijk uitzicht echt niet zo ver te reizen. Sète is een havenstad in het zuidwesten van Frankrijk, op dertig minuten van Montpellier. Het heeft alles in huis om je droombestemming te zijn of om er een zonovergoten vakantie door te brengen. We trappelen al van ongeduld bij de gedachte aan een wandeling langs de zee of een duik in het helderblauwe water van de Crique de la Nau. De stad Sète is bekend om zijn schilderachtige en authentieke stadskern, waar de geur van gegrilde vis de plaatselijke marktjes vult. De dapperen onder ons kunnen het deel van de stad bovenop de berg Mont Saint-Clair gaan ontdekken. Daar ben je getuige van een indrukwekkend schouwspel: een prachtig panorama over stad en zee. Sète, dat met zijn vele kanalen ook wel het "Venetië van de Languedoc" wordt genoemd, is een stukje hemel op aarde dat Italië laat vergeten.

Durbuy (Belgique)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Christel Vercaempst (@wonder7373) le

Durbuy is een klein stadje in het oosten van België dat bekend staat om zijn charme en authentieke stijl. Met zijn talrijke themaparken is Durbuy de bestemming om enkele dagen met het gezin door te brengen. De kinderen kunnen in het Parc de Topiaire volop plantsculpturen met de vorm van dieren of mythologische wezens gaan ontdekken. Ze kunnen zich uitleven in het grootste avonturenpark van België, Adventure Valley, of verdwalen in het labyrint van Durbuy, een attractiepark midden in de natuur. Om het verblijf voor de kleintjes nog wat sprookjesachtiger te maken, kun je overnachten in "La Balade des Gnomes", een bijzonder hotel uit hout en steen waar je de nacht in een paard van Troje kunt doorbrengen (ja, echt waar!). Een magische vakantie die hun dromen nog maandenlang zal opvrolijken. Maar ook de groten komen aan hun trekken want de stad is zo rijk en weelderig dat je er eindeloos kunt wandelen en plekken bezoeken!

Bretagne (Frankrijk)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Johannes Hulsch | Germany (@bokehm0n) le

Een bestemming die meteen je hart verovert. Wie een rustige vakantie wil en tegelijk graag van de zee geniet, vindt in een van de vele kustdorpjes van Bretagne zeker zijn gading. Leven op het ritme van de zee, geen spanningen of verplichtingen en toch geen greintje verveling. De ideale plek om niet alleen jezelf maar ook je waarden en doelen terug te vinden. Ben je verslingerd aan fotografie? Dan kun je in Bretagne, met zijn verbluffende plekjes tussen zee en land, je geluk niet op. Er zijn de Roze Granietkust, die bekend staat om zijn rotsformaties, en de Vuurtoren van Kermorvan. Maar je vindt er ook vreemde plekken zoals L'Univers du Poète Ferrailleur, in het hart van het departement Morbihan, waar de dichter-schroothandelaar klein en groot met zijn interactieve machines verrast. Ontdek ook La Porte des Secrets, een traject doorheen het bos dat je de mooiste Bretoense legendes laat beleven, een absolute must voor wie met de kinderen op reis gaat. En dan de Bretoense zonsondergangen: een schouwspel dat je echt niet mag missen! Trek naar de rand van een van de vele kliffen, vereeuwig het moment met je smartphone en deel het met de thuisblijvers. Het klopt dat deze regio in het uiterste westen van Frankrijk vaak geplaagd wordt door grijs en grauw weer. Maar wanneer de zonnestralen er 's zomers hun weg doorbanen, word je overdonderd door het turquoise water en de stralend groene begroeiing. Bezoek bij mooi weer zeker ook het schiereiland Crozon, waar je kunt kamperen, wandelen en zwemmen in het kristalheldere water. Hou je ervan om samen met een nieuwe regio ook de plaatselijke keuken te ontdekken? Proef dan zeker de Bretoense pannenkoeken en de Kouign-amann, een botergebakje dat je smaakpapillen laat jubelen van genot. Over het aantal calorieën zwijgen we zedig, het is gewoon TE lekker!

LEES OOK

Staycation: Ga op vakantie in een van deze Belgische cabins

10 tips voor een ontspannend vakantiegevoel bij je thuis