Dalgona Coffee Challenge: maak kennis met de wereldwijde hype

Geüpdatet op 16 april 2020 door Emilie Mascia en Isabelle
Dalgona Coffee Challenge: maak kennis met de wereldwijde hype(c)Shutterstock

Van Tik Tok tot Instagram: de dalgona coffee slaat (op het) wereldwijd(e) (web) in als een bommetje. Vanwaar het grote succes? Meer dan drie magische ingrediënten en vijf minuten geduld heb je niet nodig om de ijskoude, schuimende koffie uit Korea te maken.

Oploskoffie, water en suiker blijken de drievoudige sleutel tot een Starburck’s waardig bakje troost. Zuid-Korea geldt als hét ultieme koffieland, met meer dan 17,000 coffee shops op de teller en een bevolking die het meest van alle Aziaten verlekkerd is aan het donkere goedje. Weinig verwonderlijk dus dat ook deze trend tot in Seoul te traceren is, waar tijdens de lockdown een challenge werd gelanceerd om zich extra creatief te tonen met eerdergenoemde ingrediënten -even naar de winkel of het hoekcafeetje lopen, zat er immers niet meer in.

Hoe maak je dalgona coffee?

Benodigdheden:

  • Twee koffielepels oploskoffie
  • Twee soeplepels suiker
  • Twee soeplepels warm water
  • Eén glas melk met ijsblokjes.

Recept

Meng de koffie, het water en de suiker in een kom en klop tot een dichte mousse. (Wij deden trouwens de test met een melkopschuimer en dat ging bijzonder snel!) Giet vervolgens melk en ijsblokjes in een mooi glas, lepel de koffiemousse bovenop de melk voor een prachtig visueel effect.

dalgona coffee challenge

Doodeenvoudig: deel je realisatie onder de hashtag #DalgonaCoffeeChallenge en tag  @elleatable.be zodat wij hem verder in onze Stories kunnen verspreiden. Er dringt zich trouwens een nieuwe challenge op: @lauracentrella_food daagt je uit met je eigen, geüpgrade versie uit te pakken en drie vrienden hetzelfde te laten doen. Eén, twee, drie en starten maar! Hier alvast wat enkele influencers uit hun hoed -nu ja, melkopschuimer- toverden:

Bij @lauracentrella_food krijgt de dalgona coffee een gifgroene doch extreem healthy twist door toevoeging van wat matcha thee.

View this post on Instagram

[#Dalgonacoffeechallenge] I haven’t invented it! The Dalgona Matcha Latte version is becoming as popular as the instant coffee version. But to make it, you’ll need egg white (or aquafaba if you’re vegan). Some other versions call for whipped cream but I prefer the frothy texture given by the egg white. To make it: Put 1 egg white in a stand mixer and whip, add 2 tbsp of sugar and continue to whip. Finally, add 1 big tsp of culinary matcha green tea (sifted). Whip one more time but not too much. Put the green tea foam in a glass filled with ice and 2/3 of milk (choose a vegan alternative if you want). Enjoy! I challenge my friends @emiliemsc, @lucievd and @tomatecerise_be. These girls have to find their twist on the famous pandemic treat, the Dalgona coffee. | #matcha #matchalover

A post shared by Laura Centrella (@lauracentrella_food) on

Wat dacht je van een guilty pleasure versie met ijsbol à la @tomatecerise_be ?

https://instagram.com/p/B-15ZJMgUhJ/?utm_source=ig_embed

Milkshake alert bij @gregcookandroll, die zijn creatie afwerkt met een laag meringue mousse.

Water in de mond: @lucievd maakt topping van bananen en peanut butter smoothie.

View this post on Instagram

☕️ Dalgona Coffee Challenge ☕️ Yesterday I was challenged by my friend @lauracentrella_food alongside @emiliemsc & @tomatecerise_be to create my own version of the Dalgona coffee challenge 🔥 I had never tried the Dalgona coffee yet (but seen it all over the social media since the start of the lockdown). Now I just had to find my own twist! 👩🏼‍🍳 I like coffee really much so I didn’t want to change the taste of the topping, very specific to the Dalgona coffee. I decided to work on the base part, which is usually just milk and ice cubes. I did a smoothie, which is a modified version of one of my favorite smoothie to make in the morning: - One banana - Ice cubes - Almond milk @alpro - Peanut butter - One espresso (usually I do it without the espresso) Mix it all together, and put it in a glass. For the Dalgona coffee: 2 tbsp instant coffee, 2 tbsp sugar, 2 tbsp hot water. Whisk it all (I used an electric whisk). And TA-DA, it is done 🤩 Place it on top of the smoothie and you’re good to go 🎉 Now I challenge: @alia.rds @potimanon @eva.kirilof #dalgonacoffeechallenge #luluscooking #cesttoutbon #ad

A post shared by Lulu 🌸 (@lucievd) on

Happy hour kan ook: bij @hap_en_tap gaan we de Irish coffee tour op met vodka!

https://instagram.com/p/B-6R8g1AzrD/?utm_source=ig_embed

ELLE’s eigen food redacteur Emilie Mascia haalde de mosterd bij golden latte, dat andere Instaworthy godendrankje. Qua smaak hebben beiden wel niets met elkaar te maken, specificeert ze.

En jij? Can’t wait om jouw creaties te ontdekken!