We love: deze artiesten geven live optredens via sociale media

Gepubliceerd op 2 april 2020 door Lore Ginneberge
We love: deze artiesten geven live optredens via sociale media© Chanel

Het is ook voor artiesten een nare tijd, want alle concerten worden genadeloos afgelast. Gelukkig zetten velen onder hen hun stem maar wat graag in om positiviteit te brengen in huiskamers wereldwijd. Deze virtuele mini-optredens wil je niet missen.

Angèle x Chanel Livestream

De Belgische zangeres met engelenstem is al langer fan van Chanel, en dat is wederzijds. Na het gezicht te mogen zijn van een campagne, zal de zangeres nu ook een mini-optreden geven op het Instagramkanaal van het Franse modehuis. Hou je telefoon in de aanslag, want vrijdag 3 april om 13u is het zover.

iHeart Living Room Concert

Op 29 maart presenteerde niemand minder dan Sir Elton John het zogenaamde 'iHeart Living Room Concert For America', met grote namen als Billie Eilish en Alicia Keys die een concertje gaven vanuit hun woonkamer. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het bewijs staat op Youtube. De hele show is niet te bekijken vanuit Europa, maar de aparte fragmenten gelukkig wel. Zo was er Mariah Carey die - inclusief backing vocals! - een versie van Always Be My Baby' zong.

Ook de Backstreet Boys kwamen nog eens samen (figuurlijk dan) om hun grootste hit te zingen. Bij de ene was dat aan het zwembad, en bij de andere met een cameo van de kids.

MTV Unplugged at Home

Televisiezender MTV haalt z'n Unplugged-series vanonder het stof tijdens de coronacrisis, en voegt er 'at home' aan toe. Een reeks artiesten zal er concerten geven vanuit hun huis, met voorlopig al kleppers als Wyclef Jean, Yungblud en deze video van JoJo. Klaar voor een gigantische flashback?

Lees ook: zo overleef je de lockdown met je partner

De 'Together at Home' serie

Chris Martin, de frontman van Coldplay, bedacht samen met Global Citizen de'Together at Home'-serie. Artiesten als Chris zelf, maar ook John Legend, Charlie Puth, Niall Horan en Miguel gaven al optredens, terwijl ze tegelijk aandacht vragen voor de gezondheidsmaatregelen die vandaag gelden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coldplay🌙☀️ (@coldplay) op

John Legend gaf een nu al legendarisch één uur durend optreden met cameo's van vrouw Chrissy Teigen en dochtertje Luna.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John Legend (@johnlegend) op

Christine and the Queens op IGTV

Om "de verveling" tegen te gaan besloot de zangeres van Christine and the queens af en toe videootjes te delen op haar IGTV-kanaal. Zo zong ze al eigen nummers, net als een geweldige cover van The Weeknd's Blinding Lights. Eentje om in de gaten te houden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chris (@christineandthequeens) op

James Blakes Livestream

De zanger gaf een dramatische performance aan de piano dat je volledig kan herbekijken via IGTV. James Blake liet enkele van zijn eigen nummers horen, maar speelde daarnaast ook covers van collega's Billie Eilish en Frank Ocean.

Lees ook: 10 activiteiten om de lockdown leuker te maken