Pasen in quarantaine: 10 tips om de feestdag te vieren

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Pasen in quarantaine: 10 tips om de feestdag te vierenfreestocks - Unsplash

Nu we allemaal zoveel mogelijk moeten binnenblijven, zal Pasen er dit jaar anders uitzien. Brunchen met je familie of een bezoekje brengen aan je grootouders kan jammer genoeg niet. Wij geven je tien tips om Pasen te vieren in quarantaine.

1. Skype je familie

pasen, lockdown
Afif Kusuma - Unsplash

Om je familie toch even te zien op deze feestdag, kan je ze bellen via Skype. Door je gsm of tablet op tafel te zetten, zijn ze toch een beetje aanwezig. Zo kan je samen brunchen op afstand!

2. Bestel cadeautjes online

pasen, lockdown
Tetiana Shadrina - Unsplash

Wil je graag iets kleins geven aan je ouders of ben je meter of peter? Online vind je voor iedereen een cadeau, van speelgoed tot een fles wijn. Laat het cadeautje gewoon leveren bij je familie thuis. Sommige webshops pakken het zelfs voor je in!

3. Haal de decoratie boven

pasen, lockdown
JESHOOTS.COM - Unsplash

Pasen hoeft niet deprimerend te worden dit jaar. Decoreer je huis zoals je normaal ook doet. Dat zorgt meteen voor wat vrolijkheid in huis. Heb je zelf geen collectie beeldjes en eitjes voor Pasen? Zoek wat simpele DIY's op. Zeker leuk als je kinderen hebt!

4. Trek je outfit aan

pasen, lockdown
Priscilla Du Preez - Unsplash

Dat het belangrijk is om je aan te kleden, weten we ondertussen al. Doe dit met Pasen dus ook! Heb je al een outfit in gedachten? Laat die dan zeker niet in de kast hangen. Als je nog geen outfit hebt, zoek er dan eentje bij je favoriete webshop. Want wie houdt er nu niet van een beetje online shoppen?

5. Zorg voor een lekkere maaltijd

pasen, lockdown
Melissa Walker Horn - Unsplash

Een lekkere maaltijd op tafel toveren kan nog altijd. Kook samen met je lief en probeer een nieuw recept. Het hoeft niet die gigantische feestmaaltijd te zijn die je normaal bij je familie eet, iets kleins kan ook. Ben je niet zo handig in de keuken? Kijk dan voor delivery bij jou in de buurt.

6. Stuur een kaartje

pasen, lockdown
Sweet Amaryllis - Unsplash

Handig voor die familieleden die nog nooit van Skype gehoord hebben. Schrijf een kort berichtje op het kaartje en verstuur het met de post. Of laat je kinderen er eentje knutselen. Een zelfgemaakt kaartje doet het altijd goed bij grootouders!

7. Breng iets kleins

pasen, lockdown
Robert Eklund - Unsplash

Ben jij degene die normaal de heerlijke paasmaaltijd maakt? Of heb je gewoon teveel gebakjes? Breng wat naar je familie of vrienden in een doosje, maar hou wel voldoende afstand! Woont je familie te ver? Geef dan iets aan je buren. Een klein gebaar kan veel doen in deze moeilijke periode.

8. Verstop je eitjes binnen

pasen, lockdown
Karolina Bobek - Unsplash

Gaan je kinderen normaal op zoek naar eitjes in de tuin van oma en opa? Je hoeft de hele zoektocht niet af te lassen. Als je zelf geen tuin hebt, verstop de eitjes dan binnenshuis. Ook ideaal bij slecht weer.

9. Doe iets leuks

pasen, lockdown
Bao Truong - Unsplash

Ook al ben je niet bij je familie, je kan er nog altijd een leuke dag van maken. Hou een filmmarathon met je huisgenoten of speel eens een gezelschapsspel. Er zijn tal van activiteiten die je binnenshuis kan doen. Pasen hoeft geen sombere dag te worden!

10. Vier Pasen later

pasen, lockdown
Alasdair Elmes - Unsplash

Is het voor jou echt niet hetzelfde zonder je familie? Wacht dan tot de crisis voorbij is. Maak er een groot feest van en vier ook verjaardagen die eerder niet konden.

(Stagiare Tori Machiels)