Dankzij deze Youtube-kanalen kan je toch nog thuis sporten

Geüpdatet op 18 maart 2020 door Lore Ginneberge
Dankzij deze Youtube-kanalen kan je toch nog thuis sportenShutterstock

Is de fitness momenteel geen optie, of wil je even geen sportabonnement nemen? Een gratis workout bij je thuis kan ook! Klap je laptop open en laat je door één van deze Youtube-kanalen motiveren om je in het zweet te werken.

Blogilates

Ongetwijfeld het belangrijkste begrip als het op virtuele pilateslessen aankomt. Cassey Ho was één van de eerste fitgirls die een community oprichtte met voedingsschema's, een kledinglijn en vooral heel veel toffe workoutvideo's. Op het menu staan eindeloze afspeellijsten om je armen, benen, buikspieren en billen te trainen, of je nu 2 minuten of 2 uur de tijd hebt. Wil je helemaal bikiniproof zijn tegen de zomer? Volg dan de workoutkalenders en challenges op de Blogilates-website. Casseys enthousiasme is zo aanstekelijk dat je de spierpijn bijna vergeet. Bijna.

Popsugar Fitness

Hou je van afwisseling, dan is dit Youtube-kanaal iets voor jou. Het Popsugar-team test elke week uiteenlopende workouts met celebrity trainers en deelt die met alle volgers. Van een intense dansles en boxing tot barre classes en HIIT-oefeningen. De video's zijn gemiddeld 30 tot 50 minuten lang. Je verbrandt dus meteen heel wat calorieën, maar je moet er wel tijd voor uitrekken.

Les Mills

Mag het wat intensiever? Les Mills ken je misschien van live groepslessen in fitnesscentra. De workouts en trainers staan bekend als *enorm intens*, maak je dus klaar om te puffen, hijgen en zweten. Train je hele lichaam met de HIIT-video's of volg de volledige BODYCOMBAT-routine om fit te worden in 28 dagen.

Tone it Up

BFF's Karena en Katrina verklappen hoe je killer abs krijgt, maar ook hoe je kan mediteren, gezonde maaltijden klaarmaakt en blij wordt met je lichaam. Veel meer dan simpele workout video's dus, en dat is ook wat Tone It Up zo populair maakt. Op de Instagrampagina zie je het resultaat in de vorm van overtuigende 'voor en na'-getuigenissen. Let op: voor sommige Tone It Up-workouts heb je lichte gewichtjes nodig.

XHIT Daily

Op dit Youtube-kanaal bundelen 3 fitnesssterren hun krachten in een reeks zeer specifieke fitnessfilmpjes. Zo is er de 'Little black dress'-serie of de 'Victoria's Secret'-playlist vol korte routines die je helpen richting een strak en slank lichaam. Altijd al een derrière à la Beyonce gewild? Ook daar is een speciale video voor!

Meer sport? Naast deze Youtube-kanalen zijn er ook handige apps voor een workout bij je thuis.