Kid collabs om dit voorjaar naar uit te kijken

Geüpdatet op 4 maart 2020 door Laura Lurquin en Isabelle
Kid collabs om dit voorjaar naar uit te kijken

Kruisbestuiving in de kindergarderobe: ook dit seizoen bundelen de leukste kid labels de krachten om uit te pakken met unieke capsule collecties voor de allerkleinsten. Vijf kid collabs om naar uit te kijken:

Charlie Crane x Bonton

Kindermeubelfabrikant Charlie Crane steekt twee van zijn bestsellers in een Bon Ton kleedje. De Levo ligstoel en Tibu koekenstoel krijgen voor de gelegenheid een make-over in de herkenbare zwart/witte sterretjes van het Franse kledinglabel. Gezellig, vrolijk en toch lekker design -een samenwerking die zelfs minimalistische huishoudens doet dromen. Voor wie het allemaal wat wilder mag: in april doet Charlie Crane het met Rose, goed voor meubels met Bambi (!) en luipaard prints -worden wij toch een beetje ongeduldig van…

Veja x Hundred Pieces

Een samenwerking die stilaan definitieve proporties krijgt: Veja en Hundred Pieces pakken voor het derde jaar op rij uit met een flashy samenwerking. Lente/zomer 2020 staat in het teken van pop art en het iconische V-10 model van Veja krijgt daarbij knalrode veters en neon strepen -speciaal ontworpen voor tienervoeten.

Voor wie het nog niet kende: het Hundred Pieces universum is uitgesproken vintage, met een duidelijke hunker naar de eighties en veel grafische lijnen, typografische details -denk de sfeer van videogames- en een liefde voor kwaliteitsstoffen. Veja bouwde haar hele DNA dan weer rond een duurzame productieketen en laat haar sneakers in Brazilië vervaardigen.

Beschikbaar vanaf 26 februari via Veja en in geselecteerde winkels.

 

Stokke x Jayson Atienza

Eén van de kid collabs die waarschijnlijk het langst zal meegaan. Blanke -of liever: zwarte- canvas voor Jayson Atienza, die de kinderwagens van Stokke onder handen nam. De artiest koos voor een donker raamwerk en zitje om zijn karakteristieke prints tot leven te brengen. Het resultaat is een limited edition uitvoering van de Stokke Beat, alom geliefd -vooral in grootsteden- omwille van haar compacte karakter. Lekker licht en gemakkelijk plooibaar voor ouders die regelmatig op en van openbaar vervoer moeten hoppen, of hun wagen kwijt moeten in een klein appartement. Ook extra handig op reis!

stokke

Koop Hier

Titlee x Mathilde Cabanas

Ook grafisch ontwerpster Mathilde Cabanas smijt haar talent graag in de mix. Na samenwerkingen met onder andere Veja en Aigle, omarmt ze ook de juwelen van Titlee. Beide labels vermengden hun creatieve werelden en ontwierpen samen vijf exclusieve juwelen voor kinderen rond het Bisou en Smiley Face motief van de eerste. Eén Bisou ketting als knipoog naar de Sex And The City jaren, eén Bisou bedelarmband die je exclusief via de webshop kan scoren, twee paar Smile oorbellen en één ring. De collectie komt er in mini drops, dus snel zijn is de boodschap.

Veja x Bonton

Na een eerste succesvolle samenwerking in 2019 lanceren Veja en Bonton opnieuw een reeks kindersneakers, deze keer gefocust op het retro running Canary model. Ook hier heel wat flashy tinten: roze, neon geel, roze en fel blauw. Goed voor originele kleurencombinaties die hier en daar nog wat gepeperd worden met groenen en oranje details. Extraatje: de modellen in kwestie werden in Brazilia gemaakt uit alveomesh en bestaan dus voor de volle honderd procent uit gerecycleerde PET-flessen. De zolen werden met een speciale techniek gevormd om zo optimaal mogelijk schokken op te vangen en stabiliteit te bieden -geen kleintje voor de allerkleinsten…

Beschikbaar vanaf 4 maart via Veja en in geselecteerde verkooppunten.

Meer unieke stukken in de kinderkast? Waarom geen tweedehands shoppen? Je vindt tegenwoordig geweldige -en hygiënische-spullen in deze resem vintage kids boetieks!

En voor wie straks op de latten staat, hier is de survival guide voor een wintervakantie met kinderen.