Wintersport met kids: de survivalkit

Gepubliceerd op 7 januari 2020 door Laura Lurquin en Isabelle
Wintersport met kids: de survivalkit

Op wintersport trekken met kinderen, het is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. De koffer van een miniatuur plus one pakken is sowieso al een hersenkraker, maar als er koude temperaturen, lange reistijden en barre weerelementen ter plekke aan te pas komen, wordt het pas echt spannend. We helpen je een handje met deze checklist;

Warme en vooral heel zachte kleren en accessoires

Koude heeft een noch bijtender effect op 1200 meter hoogte en reken maar dat je kleintje daar gevoelig voor zal zijn. Ga voor kwaliteit, warme, hermetisch afgesloten donsjassen, sjaals, mutsen, laarsjes en wanten zonder al te veel openingen waarlangs de ijzige lucht kan binnendringen. Automne Editions, The North Face, Jott... : in hun wintercollecties vinden we de basis van de skigarderobe:

Perfecte sneeuwboots

Je hebt zelfs waarschijnlijk nog een trauma aan koude voetjes en jonge ouders weten dat het gekrijs van één kind met bevroren teentjes een volledige alpenhut in elkaar kan doen storten. Warmte, techniek, maar ook comfort zijn belangrijk: één verkeerde bobbel in de schoen en je mag je aan een woedeaanval verwachten. Waterdicht leer, shearling, dubbele zolen, thermische voering,…: kijk niet op een technisch snufje meer of minder! In deze laarsjes is de sneeuwpret wél gegarandeerd:

Speelgoed

Zijn we er al? Neen serieus, is het nog ver??  ZIJN WE ER AL?!?! We moeten er geen tekening bij maken: reizen met kinderen kan héél erg lang aanvoelen… Deze compacte -en ecologisch, yay!- speeltjes kunnen mee de reistas in en houden humeurige kleine reizigers een paar uur aan een stuk bezig:

Het vervoer

No way dat je kinderen de hele dag op de latten blijven staan, kleintjes willen vooral ravotten in de sneeuw en hebben na een halve dag ski alweer genoeg van dié uitputtende activiteit. Bereid je dus voor op heel wat wandelingen, sleeën, sneeuwpoppen maken en andere outdoor pret. Voorzie dus het nodige sportieve materiaal, maar ook ware engelnestjes en voetenzakken om je allerkleinste lekker warm te houden tijdens al die opwinding: 

Het kan er voor jou zelfs bijzonder sportief aan toegaan, er bestaan nu immers speciale langlaufsleeën (van Thule bijvoorbeeld) om je kids letterlijk mee op sleeptouw te nemen! Veel jonge ouders pakken ook een sportieve babydrager in, die lange hikes doorstaat en inzittende kindjes ondertussen veilig afschermt van weer en wind.

(c) Thule

Tip voor de reis zelf: als je met de trein of het vliegtuig gaat, wil je misschien toch graag een kinderwagen bij de hand hebben. De Yoyo van label Babyzen kan je letterlijk tot rugzakformaat (wordt aanvaard als handbagage!) opvouwen. 

wintersport
(c) Babyzen