Alsjeblieft, de 10 meest iconische looks van 2019 op een rij

Geüpdatet op 19 december 2019 door Lore Ginneberge
Alsjeblieft, de 10 meest iconische looks van 2019 op een rij

Als we 2019 moeten samenvatten op modevlak zien we naast heel veel ups en downs vooral tal van prachtige, extravagante en gewaagde looks. Dit zijn de meest besproken outfits van het afgelopen jaar:

10. Timothée Chalamet

In Haider Ackermann

De meest modebewuste man van 2019 is zonder twijfel Timothée Chalamet. Op het filmfestival van Venetië stonden alle spotlights op de jonge acteur gericht, toen hij in dit zilvergrijze pak van 'onze' Haider Ackermann kwam opdraven. Een absolute winner wat ons betreft, en stiekem willen we dit kostuum zelf ook.

timothée chalamet venice beste outfit 2019

 

9. Katie Holmes

In Khaite

Dan loop je lekker casual over straat in een matching cardigan en behaatje, wordt het internet toch niet wild van deze combo...het kan iedereen overkomen. Katie Holmes katapulteerde zichzelf zo ongewild richting de beste looks van 2019 met dit alledaagse outfitje - voor sterren dan toch. Voor de fans: de matching stuks zijn intussen hopeloos uitverkocht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Feminine Unique (@khaite_ny) op

8. Billy Porter

In Christian Siriano

Verplaats je even in de hoofden van puriteins Amerika, en je snapt dat deze look over de tongen ging. Billy Porter, bekend van de Netflix-serie 'Pose', verklapte aan Vogue dat hij "altijd al eens een baljurk wilde dragen". Dit inmiddels iconische exemplaar van Siriano is alvast een mooie start. 2019 was verder een uitzonderlijk goed jaar voor de acteur, die als eerste zwarte, homoseksuele man een Emmy voor beste acteur won.

Billy Porter beste oufits 2019

7. Meghan Markle

In H&M

De looks van Duchess Meghan Markle waren goed voor honderden mediaposts, met deze outfit op kop. De toen hoogzwangere Meghan verscheen van kop tot teen in beige (heel Kim K.), maar het was vooral de jurk die de aandacht trok. Markle shopte het wollen exemplaar namelijk bij H&M voor zo'n €25, een groot verschil met de riant geprijsde couturejurken waarin de leden van het koningshuis vaak verschijnen. Bekijk hier haar andere beste looks.

meghan Markle jurk zwanger beste looks

6. Katy Perry

In Moschino

Katy was het lichtpunt van de avond in deze extravagante jurk (is het een jurk?) met twee rijen kandelaars. De schitterende creatie bleek een werk van lange adem, want ontwerper Jeremy Scott verklapte dat het zes weken duurde om alleen al de Swarovski-steentjes op de jurk te bevestigen. Of de hele compositie ook lekker zat valt te betwijfelen, want enkele uren later werd Katy Perry gespot in een hamburger-outfit...

katy perry moschino

5. Kim Kardashian West
In Vintage Mugler

Deze look veroorzaakte een klein relletje, en niet om de very risqué uitsnijdingenKim werd namelijk al een tijdje gekopieerd door fast fashion labels als FashionNova, en dat was ditmaal niet anders. In een mum van tijd kwam de keten met een slap afkooksel van deze iconische Mugler-jurk, tot groot ongenoegen van heel wat fashionista's. De Kardashian drukte geruchten dat ze onder één hoedje speelde met de keten de kop in via verschillende Tweets die haar afgrijzen voor dergelijk goedkoop knip-en-plakwerk duidelijk maakten. Of ze in 2020 nog zulke gewaagde outfits zal dragen? Als het van manlief Kanye afhangt alvast niet.

kim kardashian beste looks 2019

4. Lizzo

In Valentino

Hoewel onze favo artiest van 2019 er geen awards in de wacht sleepte (hoe?), won ze op de AMA's wat ons betreft de prijs voor beste outfit. Het ienieminie Valentino-tasje vat onze hele mood van het afgelopen jaar samen.

lizzo beste outfit 2019

3. Cardi B

In vintage Mugler

De Amerikaanse rapster zorgt altijd voor spektakel. In 2019 ontpopte Cardi zich van doorsnee artieste naar mode-icoon. Zo deed ze de Fashion Weeks in de ene na de andere crazy outfits, maar dit nummertje op de Grammy Awards is onze favoriet.

cardi B grammy awards outfits 2019

2. Jennifer Lopez

In Versace

De zangeres heeft een succesvol jaar achter de rug, onder meer dankzij de film 'Hustlers' en haar prijs voor Fashion Icon op de CFDA's. Maar haar meest verrassende fashion statement maakte de ster op het defilé van Versace. Plots schreed ze over de catwalk in een herinterpretatie van dié iconische Versace-jurk, en de Fashion Weeks stonden volledig op z'n kop.

1. Lady Gaga

In Brandon Maxwell

Hoewel het MET Gala ontelbare iconische looks voortbracht, is er geen één zo memorabel als die van Lady Gaga. De zangeres/actrice heeft er een topjaar opzitten (op haar verbroken verloving na), met dit outfitje als absoluut hoogtepunt op modevlak.

LADY gaga met gala beste looks 2019