Shopping: de perfecte accessoires volgens jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 30 december 2019 door Ann-Sofie Van Severen
Shopping: de perfecte accessoires volgens jouw sterrenbeeld

Welke armbanden, ringen of handtassen passen nu echt bij mij? Ben je even noorden kwijt in Accessoireland, vraag dan raad van hogerhand. Bijgelovig of niet, vertrouw op je sterrenbeeld om de ideale must-have accessoires te shoppen.

1. Steenbok (22 december – 19 januari)

Altijd stipt op tijd en perfect op alles voorbereid: ambitieuze steenbokken lijken hun leven perfect onder controle te hebben en laten niets aan het toeval over. Ze zijn even berekend en beredeneerd als het om de keuze van hun accessoires gaat. Business meets classy met slimme horloges, multifunctionele handtassen discrete ringen als verlengstuk van je professionele succes.

 

2. Waterman (20 januari – 19 februari)

Met een flinke dosis creativititeit en vindingrijkheid weet je elke situatie in je voordeel om te buigen. Hoewel je artistieke eigenzinnigheid regelmatig de wenkbrauwen doet fronsen, kom je met alles weg. Opzichtige oorbellen, panty’s met tijgerprint of handtassen van schapenvacht? Jij kunt letterlijk elke stijl aan. Dat je soms het label excentriek krijgt opgeplakt, beschouw je net als een compliment.

3. Vissen (20 februari – 20 maart)

Fijngevoelige vissen staan bekend als genereuze levensgenieters met een groot inlevingsvermogen en een klein hartje. Je bent intuïtief ingesteld en laat je omringen door een handvol verwante zielen. Ook voor je accessoires kies je kwaliteit boven kwantiteit. Hoogwaardige materialen, perfecte afwerking en oog voor detail zijn voor jou heilig. Een portefeuille van mals kalfsleer, een sjaal van kasjmier of een zinneprikkelende geurkaars staan bovenaan je verlangslijstje.

 

4. Ram (21 maart – 20 april)

‘Klinkt het niet, dan botst het’ is het motto van de vrijgevochten ram. Je staat flink op je strepen en neemt geen blad voor de mond. Ook al loop je soms wat te hard van stapel, je doet het altijd met de beste bedoelingen. Je sterke, vastberaden karakter weerspiegelt zich ook in de keuze van je accessoires. Stoere armbanden, handtassen met studs en gouden kettingen zijn je op het lijf geschreven.

 

5. Stier (21 april – 20 mei)

Stressbestendig, hands on en betrouwbaar: deze benijdenswaardige eigenschappen maken van de stier een echte team player. Je probeert in alle omstandigheden het hoofd koel te houden en laat het gezond verstand primeren. Geen wonder dat je automatisch kiest voor tijdloze accessoires die zelfvertrouwen uitstralen. Een paar leren handschoenen of gouden statement oorbellen zetten je unieke persoonlijkheid nog meer in de verf.

6. Tweeling (21 mei – 21 juni)

Een tweeling bekijkt het leven van de luchtige kant en houdt wel van een beetje fun. Met je vrolijke uitstraling en je vlotte babbel zorg je op elk feestje voor het nodige entertainment. Je springt graag uit de band met ludieke accessoires zoals een regenhoedje met dierenprint of een oversized zonnebril – ook al is het dan putje winter. Uiteraard ga je niet buiten zonder een praktische agenda om al je afspraakjes in te noteren.

7. Kreeft (21 juni – 22 juli)

Gewoon is al gek genoeg, maar saai wordt het nooit bij de kreeft. Je mag dan misschien niet het meest uitbundige type zijn, voor een overdosis hygge en huiselijke gezelligheid ben je bij jou wel aan het juiste adres. Haal je meest comfortabele outfit uit de kast en trommel je vriendinnen op voor een avondje bankhangen. Of counter de winterblues met een stevige wandeling in het bos. Wollen muts, check. Maxi sjaal, check. Zakdoek, oeps.

8. Leeuw (23 juli – 23 augustus)

De creatieve leeuw is van alle markten thuis en wint iedereen voor zich met z’n natuurlijke charme en hartelijkheid. Als trendsetter ben je een inspiratiebron voor je trouwe volgers, maar zodra iets mainstream wordt, heb je alweer een nieuwe hype gelanceerd. Je krijgt nooit genoeg van accessoires en combineert erop los met kettingen, ringen en oorbellen.

 

9. Maagd (24 augustus – 23 september)

De perfectionistische maagd staat bekend om haar werklust en gedrevenheid. Een mooie deugd, maar het is onmogelijk om iedereen te pleasen. Schrijf je gedachten en twijfels op in een persoonlijk schriftje en wees wat minder streng voor jezelf. Met deze feelgood accessoires verklaar je jezelf de liefde en ga je vanzelf stralen.

10. Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Een weegschaal zal zich niet snel op een impulsieve daad laten betrappen. Integendeel, je maakt altijd een weloverwogen keuze en staat ook anderen bij met raad en daad. Je zegt steeds tactvol de waarheid, wat van jou de ideale shoppingpartner maakt. In de zee van horloges, handtassen en kettingen weet jij er telkens de juiste matchmaker uit te halen.

 

11. Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Een schorpioen is scherpzinnig en gaat vastberaden op haar doel af, maar laat zich niet zomaar vangen. Achter dat vurige temperament schuilt een groot mysterie dat je maar al te graag cultiveert. Je laat niet in je kaarten kijken, maar dat maakt je net zo aantrekkelijk. Verberg je blik achter een zwoele zonnebril en wind je bewonderaars om je vinger met sensuele juwelen. Playing hard to get is favoriete spelletje.

12. Boogschutter (23 november – 21 december)

Voor de boogschutter geldt: what you see is what you get. Je bent recht voor de raap en blijft altijd je spontane zelf. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en je barst van de energie. Met je zelfbewuste karakter lig je niet wakker van wat anderen van je denken. Gelukkig maar! Dat geeft je vrij spel om te kiezen voor opvallende accessoires met een hoek af, zoals fancy ear cuffs, cosy oorwarmers of trendy goodies voorzien van XL-logo’s.

Lees meer:

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met de Bijenkorf.
www.deBijenkorf.be