Microtrends: 7 accessoires gespot op Kopenhagen Fashion Week

Geüpdatet op 21 april 2022 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Microtrends: 7 accessoires gespot op Kopenhagen Fashion Week

De juiste accessoires maken een gewone outfit in een oogwenk spectaculair. Van de manier waarop je je tas draagt tot de wijze waarop jouw schoenen geknoopt zijn, wij spotten zeven microtrends in de straten van Kopenhagen die je nu wilt kopiëren.

De haarband

Trend alert: we zagen de haarband al op de Prada-show voor deze zomer, maar komend seizoen blijft 'ie nog eventjes in je haren zitten. Als het van Deense influencers afhangt, zien we dit meisjesachtige accessoire ook in de herfst overal. Nieuw dit najaar? Je haarband was nog nooit zo groot en zacht, maak je dus klaar om gezien te worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia Lyson (@sonialyson) on

De handtas onder de arm

Terwijl de schoudertas werd uitgevonden om je handen vrij te houden, dragen we nu met z'n allen een tas onder de arm. Wiens schuld is dat? Waarschijnlijk die van Brits designer Daniel Lee, artistiek directeur bij Bottega Veneta. Hij is degene die The Pouch ontworp, momenteel te zien aan de arm - of liever onder de arm - van alle it-girls.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev) op

Het vissershoedje

Deze retro hoed heeft een meer couture-look gekregen sinds Maria Grazia Chiuri het lef had om het aan Dior te laten zien. Sindsdien namen allerlei luxemerken (Louis Vuitton, Burberry) dit accessoire over en is het hoedje langer voorbehouden voor cool kids of Amerikaanse rappers. Zelfs model Gigi Hadid is inmiddels geplooid voor de bucket hat!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tsutsumi Hoang (@xoxotsumi) on

Rijg je sandalen over je broek

Gisteren een fashion faux-pas, vandaag een teken van feilloos stijlgevoel. Dat is nu eenmaal de gang van zaken in het steeds veranderde modelandschap. Je hoeft maar naar de enkels van de gasten op Kopenhagen Fashion Week te staren om te zien dat ze allemaal hun strappy sandalen over hun jeans te binden. En toegegeven, we vinden het best cool.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POLIENNE by Paulien Riemis 🌙 (@paulienriemis) on

Het brillenkoordje

Het oldskool oma-achtige brillenkoordje, ouderwets? Think again. Dit super retro accessoire is versierd met schelpen, parels of strass en schud z'n ouderwetse imago voorgoed van zich af. Hier shop je de mooiste exemplaren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L I Y Λ (@liya__official) on

Ugly sandalen

Er is geen ontlopen aan, lelijke sandalen (of dad sandals) zijn overal! Gespot op de shows van Chanel en Prada, gaan ze van de frontrow op de modeweken...rechtstreeks richting onze garderobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A Y L I N (@aylin_koenig) on

De pyjama-look

Na het inruilen van stiletto's voor platte sandalen en sneakers, trekken we er vervolgens zeer comfortabele outfits bij aan. Dit seizoen durven we zelfs de totale pyjama-look op klaarlichte dag aan voor een ultra relaxed dagje uit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Huisman (@nicole_huisman) on