Prachtig praktisch: deze haarbanden spotten we op de catwalk

Geüpdatet op 20 december 2019 door Laure Vandendaele
Prachtig praktisch: deze haarbanden spotten we op de catwalk

Stoer, praktisch of schattig, met een haarband kan je dit seizoen alle kanten op. Dat ongebruikte zweetbandje komt nu handig van pas ...

Op de zomercatwalks spotten we naar goede gewoonte talloze kunstig in elkaar gestoken kapsels. Prachtig om naar te kijken, maar wie geen kappersopleiding genoot, kan weinig met ‘inspiratiekapsels’ die eerder gemaakt lijken voor je Pinterest-board dan voor je hoofd.

Niet getreurd, de zomer van 2019 wordt ook het seizoen van de praktische haartooi met de al even praktische accessoires. Minimale effort voor maximaal effect, je kan er maar van houden. Dior bouwde z’n defilé rond een choreografie van Sharon Eyal en gaf de modellen een strak haarbandje, net als echte ballerina’s. Ideaal om springerige haartjes in toom te houden en het ziet er nog chic uit bovendien. Bij Fila werden de haren dan weer gedecoreerd met zweetbandjes van het type dat nooit de binnenkant van een gym zal zien. Maar ze staan wel ‘street’ en de jeugd is weer helemaal fan van het ooit verguisde sportmerk.

Ook meer romantische meisjes die ‘s ochtends voor de snelle aanpak kiezen, vinden makkelijke kapselinspiratie op de catwalk. Met een flu- welen lint rond je hoofd gestrikt, zie je er immers zó uit als een hedendaagse Alice in Wonderland. Niets zo tuttig als een paardenstaart met daarrond een uit de kluiten gewassen strik? Tja, dat dáchten we, tot kapper Benjamin Muller de modellen bij Emilia Wickstead er maar liefst twee gaf. Als min plus min weer plus wordt, zit je met een dubbele strik natuurlijk helemaal goed. Kan je een eenvoudigere manier bedenken om je dagdagelijkse paardenstaart een glow-up van jewelste te geven?