Feestkapsels: dit heb je nodig voor feestelijke lokken

Gepubliceerd op 23 december 2019 door Laure Vandendaele
Feestkapsels: dit heb je nodig voor feestelijke lokken

Tijdens de eindejaarsperiode krijgen je make-up, outfit en menu een feestelijke make-over. Uiteraard mogen je lokken – kort of lang – niet achterblijven: ook zij willen een spectaculaire entree in het jaar 2020. De beste tools, tips en inspiratie voor een party hardy hairday … en night.

De eindejaarsperiode is altijd bijzonder, maar met een nieuw decennium voor de deur mag het dit jaar nét ietsje meer zijn. Het is immers alweer twintig jaar geleden dat er nog eens werd gepartyd ‘like it’s 1999’. De kerstboom krijgt een feestelijke gouden glitterpiek en ook op jouw kruin misstaat wat extra in het oog springende opsmuk niet.

Laten we beginnen met te zeggen hoe het niet moet. Want heel wat vrouwen zijn – alle goede bedoelingen ten spijt – genadeloos voor hun haar. Haarstylist Ilham Mestour: “We beseffen vaak niet hoe agressief we ons haar behandelen. Vooral stylingapparaten zoals de stijltang gebruiken we vaak verkeerd en op een te hoge temperatuur. Het moet efficiënt en snel gaan, maar vergeet vooral niet om lief te zijn voor je haar: het is je grootste troef.” Net zoals een gezonde huid de basis vormt voor een geslaagde make-uplook, is gezond haar het vertrekpunt van elk mooi kapsel.
“Ik werk steeds in drie stappen”, zegt Mestour. “Prep, shape en finish.”
1. Prep: Gebruik altijd een hittebeschermende spray of crème en kies de juiste stylingproducten.
2. Shape: Breng je lokken in vorm en creëer textuur met een geschikte stylingtool.
3. Finish: Werk af met een goede haarspray.

TREND: laag in de nek

feestkapsels lage chignon
Draag het laag zoals gezien bij Brock Collection

De mode is weer een tikkeltje netter en strakker dan voorheen en die tendens vertaalt zich ook naar de feestkapsels. “We zagen veel kostuums op de catwalk. Bij zo’n pak hoort een strakker kapsel”,
zegt kapper Kristof De Zutter. “De chignon bijvoorbeeld wordt voortaan een stuk lager op het achterhoofd
gedragen.” Dat geldt trouwens voor wel meer kapsels, want ook de dot, de keurige opsteekkapsels en zelfs de hoge paardenstaart migreren in de richting van de nek.

feestkapsels fancy paardenstaart
Fancy paardenstaart, gezien bij Badgley Mischka

Wat heb je nodig?

 

De beautyvideo van vandaag :
DAAROM DRAAG JE BETER GEEN ELASTIEKJES EN SPELDJES IN JE HAAR

Pixie, bob of XL?

Kapper Kristof tipt een look voor elke lengte.

feestkapsels vlechten modern
Ingevlochten 2.0 zoals bij Giorgio Armani

Kort: Door de haarlokken te ‘torsen’ (zie foto links) creëer je op een leuke manier een trendy opsteekkapsel. Het principe lijkt op dat van invlechten, maar is eenvoudiger. Draai de lokken rond en neem telkens een nieuw stukje haar mee. Werk steeds van voor naar achter.

Medium: Maak een strak staartje naar achter. Heb je voldoende lengte, dan kun je het staartje een beetje bol zetten. Zet loszittende haartjes vast met leuke speldjes.

feestkapsels lang haar
Go big or go home zoals bij Marco Rambaldi

Lang: Met lang haar kun je alle kanten op: losse vlechten, glamoureuze krullen of een nonchalant-chique paardenstaart. Krul of vlecht de voorste lokken, werk ze naar achter en maak ze vast in de staart.
Heeft je feestoutfit een turtleneck of gesloten kraagje? Rol een lage paardenstaart vanaf de puntjes op tot een rolletje, breder dan een dot. Werk eventueel af met een strik.

Vergeet je strik niet
... of je glitterspeldje, chique leren scrunchie (die bestaan!) of haarbandje met sterretjes. Met het juiste haaraccessoire til je elk kapsel een niveautje hoger.
Wat heb je nodig

De hulptools

feestkapsels doe de wave philip lim
Doe de wave zoals gezien bij Phillip Lim
Ga voor glamoureuze krullen, but make it edgy. Met de Deep Wave-tang van Babyliss met dubbele golving creëer je in een mum van tijd grote golven. Het toestel is verrassend makkelijk in gebruik: leg een lok tussen de golvende platen, klem ze toe en klaar is krul.
De Steampod is al sinds zijn lancering een favoriet om haar steil te maken. De nieuwe versie belooft dat
nog twee keer sneller én veiliger te doen.
Een goede haardroger is een must in elke badkamer. De Moisture Protect-haardroger van Philips stelt via een infraroodsensor een diagnose van het haar en past de temperatuur van de geblazen lucht meteen aan.
Wat heb je nodig?

Kop op

“Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid”, zegt Ilham Mestour, die al de hoofden van Máxima en Doutzen Kroes onder handen mocht nemen. ”Massage zorgt voor een vlotte doorbloeding van de hoofdhuid, wat een goede haargroei in de hand werkt.”Je kunt de hoofdhuid masseren door zachtjes met de pinnetjes van de diffuser van een haardroger over het hoofd te bewegen.
Maak af en toe gebruik van een scrub om opgestapeld vuil, vet, zweet en vervuilende deeltjes van de hoofdhuid te verwijderen. Zo herstel je het evenwicht in de hoofdhuid, waardoor het haar opnieuw gaat glanzen en sneller groeit.
Wat heb je nodig?

1 Scrub Energisant, Kérastase, 42,30 €.
2 Massageborstel, Leonor Greyl, 24 €

Op zoek naar meest cadeau inspiratie?

16 beauty cadeaus voor luxepoezen

Feestmake-up: de mooiste make-uppaletten voor elk budget

7 kerstcadeaus waarmee je onbewust iemand beledigt