Recept: risotto met gele courgette, ricotta & salami

Gepubliceerd op 25 juli 2019 door ELLE Partner
Recept: risotto met gele courgette, ricotta & salami

Salamini Italiani alla Cacciatora DOP, het hapje bij uitstek voor een aperitief onder vrienden, is het resultaat van een oeroude traditie die al bijna twintig eeuwen in verschillende regio's van Italië wordt voortgezet. De smaak is zo authentiek en verfijnd dat de worstjes ook hun weg vinden naar de keuken.

Oorspronkelijk waren het vooral de jagers die Salamini aten voor een energieboost tijdens de lange tochten door het bos. De kleine droge worstjes waren heel handig om mee te nemen in de knapzak, en ze smaakten heerlijk bij een eenvoudig stukje brood. Het geheim van hun unieke smaak? Kwaliteitsvolle stukjes varkensvlees, peper, zout en een vleugje knoflook. Niets meer. Na minstens 10 dagen rijping zijn de Salamini Italiani alla Cacciatora DOP (Denominazione di Origine Protetta, of beschermde oorsprongsbenaming) klaar om van te genieten. Als je de worstjes aansnijdt, kun je de mooie robijnrode kleur en de kleine, goed verdeelde vetkorrels zien.

1/

Waarmee kun je de Salamini combineren?

De zachte en verfijnde worstjes gaan heel goed samen met een glas Italiaanse mousserende wijn. Ze smaken ook heerlijk in gesofisticeerdere gerechten zoals een salade van linzen, groene appels en witlof, of in een zomerse salade met orrechiette, rucola, tomaten en granaatappelpitten. Onze favoriet? Een klassieke risotto, maar dan met Salamini Italiani alla Cacciatora DOP. Zalig!

Risotto met gele courgette, ricotta & Salami Italiani alla Cacciatora DOP Risotto met gele courgette, ricotta & Salami Italiani alla Cacciatora DOP Een klassieke risotto, maar dan met Salamini Italiani alla Cacciatora DOP. Zalig! Lees meer