Hoera, er bestaat nu een sociaal netwerk voor je huisdier!

Geüpdatet op 11 juni 2019 door ELLE België
Hoera, er bestaat nu een sociaal netwerk voor je huisdier!

Ben jij obsessed met alles dat vier voeten en een fluffy vacht heeft? Dan hebben we goed nieuws: er is nu een online platform speciaal voor dierenliefhebbers.

1/

Facebook voor dieren(lovers)

Maak kennis met Mopets: de 'Facebook voor dieren' waar baasjes en professionals uit de sector elkaar kunnen vinden. Mopets (MOthers of PETS) is een start-up gelanceerd door Belgisch onderneemster Nancy Delhalle. Jarenlang woonde Nancy vredig op het platteland met haar echtgenoot en jachthond Gus, die ze adopteerde toen hij elf maanden oud was. Toen ze op een bepaald moment de rust inruilde voor de tumult van de grootstad, kwam ze op het briljante idee voor Mopets.

sociaal netwerk voor dieren

Het koppel stond voor een dilemma. Ze moesten hun huis achterlaten om in een appartementje te gaan wonen, maar ze kregen het niet over hun hart om hun viervoeter terug te sturen naar het asiel. Daarom besloot Nancy op zoek te gaan naar lotgenoten die ook een jachthond hebben. Door mensen in soortgelijke situaties op te zoeken, probeerde ze samen met hen een oplossing te vinden.

Al heel snel kwam Nancy tot het besef dat ze al die mensen eigenlijk ergens zou moeten samenbrengen. Aangezien ze al ervaring had in communicatie en marketing, besloot ze een online community te creëren om (de verhalen van verschillende) dierenliefhebbers samen te brengen. De hoofddoelen van Mopets zijn dan ook: het delen van verhalen en elkaar helpen.

2/

Webgids voor de dierensector

sociaal netwerk voor dieren

Het sociale netwerk richt zich dus op eigenaars van dieren maar ook op particulieren, professionals in de dierensector en adverteerders. Dieren-gerelateerde advertenties worden zo allemaal verenigd op één plaats tot een platform waar iedereen die wil zijn of haar diensten kan aanbieden. Van fokkers tot trimmers, hondenuitlaters, artsen en verzorgers. Zie het als een webgids voor de dierensector. Ook als je bijvoorbeeld net een nieuwe kitten geadopteerd hebt en met praktische vragen zit, kan je op Mopets terecht.

Mopets is een online ontmoetingsplaats voor dierenliefhebbers en er komen steeds meer leden bij. Volgens een telling uit 2014 hebben in België meer dan 1,5 miljoen mensen een hond en 2,2 miljoen een kat. Waarschijnlijk zijn dat er inmiddels al meer geworden. Mopets heeft dus goede vooruitzichten en veel toekomstige leden. We krijgen er bijna zelf zin van om een nieuwe viervoeter te adopteren...

Lees ook:   Honden op kantoor maken gelukkig.

(Vertaald door stagiaire Marie Pauwels)