Glamping: vijf authentieke hotspots om te kamperen in Europa

Geüpdatet op 28 mei 2019 door ELLE België
Glamping: vijf authentieke hotspots om te kamperen in Europa

Maak deze zomer een trip down memory lane  en laat de drukte van de stad achterwege...

De tijd dat we met het gezin of de jeugdbeweging vertoefden in een muf tentje, ligt intussen ver achter ons. Vandaag hoef je niet meer in te boeten aan luxe en comfort om te kunnen genieten van de natuur. Op deze vijf plaatsen doe je aan glamping.

1/

Wat is het

Glamping zit al een tijdje in de lift, even ter herhaling: het is een samenvoeging van ‘glamorous’ en ‘camping’ en beschrijft een bepaalde stijl van kamperen. Je geniet van de charme van kamperen, maar met de luxe van een huis. Gedaan dus met nachtelijke zoektochten naar de toilet.

2/

Fisenne - België

glamping kamperen ecologisch

Je hoeft niet ver te gaan om het leuk te hebben. Deze romantische boomhut maakt dat jij en je lover letterlijk in jullie eigen liefdesbubbel kunnen vertoeven. Gelegen in de buurt van Durbuy is deze camping de ideale uitvalsbasis voor een actief weekendje weg.

Meer info: www.natuurhuisje.nl

3/

t' Buitenland - Nederland

glamping kamperen ecologisch

Op deze camping kan je overnachten in een Mongoolse yurt, Finse kota, Pipowagen, Retrocaravan of een echte tipi. Ideaal voor een weekendje weg met vrienden of familie.

Meer info: www.het-buitenland.nl

4/

La Solane - Frankrijk

glamping kamperen ecologisch

In deze boomhut waan jij je even koning van de jungle. Alleen zit je nu in de buurt van de Pyreneeën, weg van alle drukt, te midden van de natuur. Laat jouw innerlijke Tarzan - of Jane - los, zoek verkoeling in het bergriviertje en bewonder de sterrenhemel naast een kampvuur.

Meer info: www.solane.info

5/

The Surf Lodge - Spanje

glamping kamperen ecologisch

Aan de Atlantische Kust in Spanje vind je een pop-up glamping dorpje van tipi’s. Hier kan je elke dag surfen, yogalessen volgen en 's avonds genieten van enkele geweldige feestjes. Hier beleef je de ultieme surfvakantie!

Meer info: www.thesurflodge.org

6/

Glamping Pibernik - Slovenië

glamping kamperen ecologisch

Deze camping tilt glamping naar een hoger niveau. Niet alleen beschikken de hutten over een eigen badkamer, maar ook over een eigen keuken. Dit is de ideale plaats voor iemand die in de natuur wil overnachten maar niet wil inleveren op vlak van luxe.

Meer info: Glamping Pibernik - Pr'Hostar

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees dan zeker ook:

(Stagiaire Kaat Monsieur)