De nieuwste Hollywood-workouttrend is niet voor doetjes

Gepubliceerd op 17 mei 2019 door Maxine Detaellenaere
De nieuwste Hollywood-workouttrend is niet voor doetjes

Naakte yoga, aqua spinning, skateboard pilates... in Tinseltown zijn ze wel wat euh, aparte workouts gewoon. Wij waren ergens dan ook niet verbaasd toen we lucht kregen van de nieuwste rage in Hollywood: bijlwerpen.

Deze sport komt oorspronkelijk uit Scandinavië, maar sinds enkele jaren wint bijlwerpen aan ook populariteit in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Het is dan ook een - bijzonder efficiënte - manier om stress weg te werken (beeld je gewoon in dat je de bijl naar je ex of je irritante collega werpt). De spelregels zijn te vergelijken met darten: hoe dichter je bij de roos werpt, hoe meer punten je krijgt.

Bijlwerpen lijkt misschien op het eerste zicht eerder een hobby voor echte oermannen, maar vergis je niet: deze sport is ook populair bij heel wat (bekende) vrouwen. Zo werden actrices Jennifer Garner en Jennifer Lawrence en tennisster Serena Williams al gespot met een bijltje in de hand. Bij bijlwerpen draait het dan ook niet enkel om brute kracht, maar vooral om een goede techniek, zoals hete brok Jason Momoa - Khal Drogo voor Game of Thrones-fans - hier aan talkshowhost Ellen uitlegt:

Wil je bijlwerpen zelf eens uitproberen? Dat kan je op onderstaande adressen:

Kortrijk (Gullegem)
Finlandia Yeti - Driemasten 39, 8560 Gullegem
7 lanes/banen om bijl te werpen

Eeklo
Yeti Eeklo - Leopoldlaan 60, 9900 Eeklo
20 lanes/banen om bijl te werpen
Opening 20 juni

Aalst
Oude fabrieksgebouwen ‘Du Parc’ – Erembodegemstraat 25/33, 9300 Aalst
20 lanes/banen om bijl te werpen
Opening 1 september

Gent
DOK Noord - 9000 Gent
Najaar 2019