Sport je slank in enkele minuten met deze workout

Geüpdatet op 18 april 2019 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Sport je slank in enkele minuten met deze workout

Heb je weinig tijd voor sport, maar wil jij je lichaam wel bikiniproof hebben tegen de zomer? Wij vonden de ideale workout: intervaltrainingen.

Het geheim

HITT (high intensity interval training), of simpelweg intervaltraining, is de manier om in een zo kort mogelijke periode een maximum aantal calorieën te verbranden. Het principe van deze methode is simpel: gedurende je training wissel je intense inspanningen af met korte periodes van rust. Op deze manier verbrand je vetten en verstevig jij je lichaam. Klinkt haalbaar, toch?

Versterkende buik- en bilspieroefeningen

In deze reeks, laten we jou twee oefeningen zien die gericht zijn op het onderlichaam (billen, dijen, ...) maar ook op de buikspieren, armen en schouders. In slechts enkele minuten heb je met deze oefeningen een complete training achter de rug. 

Voor het onderlichaam kozen we voor deze intensieve workout routine.

  • Squats
  • Kettlebell snatch

    Met de kettlebell snatch bouw je een explosieve kracht op, verhoog je je hartslag en verbrand je zo veel mogelijk calorieën in een korte tijd. Deze oefening werkt in op bijna elke spier in je lichaam, let wel goed op je houding. 

Hoe je aan je intervaltraining begint, maakt niet uit. Voor de niet-zo-sportievelingen zullen de oefeningen in het begin zwaar zijn. Maar hou vol, de aanhouder wint.

Tip: Vergeet geen opwarming voor je workout en een goede stretchsessie achteraf.

Ben jij volledig klaar om te sporten? Lees dan zeker ook:

(Vertaald door stagiaire Kaat Monsieur)