8 beroemdheden met kapsels die je er jonger laten uitzien

Geüpdatet op 6 maart 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: Getty Images
8 beroemdheden met kapsels die je er jonger laten uitzien Getty Images

Een paar jaar jonger? Gooi je lokken in de strijd. Deze kapsels gespot bij onze favoriete sterren geven je look een jeugdige boost.

Maakt lang haar je ouder?

Daarom kiezen oudere vrouwen vaak voor kort haar

Beeld je je een vrouw in van pakweg zeventig, dan geef je haar waarschijnlijk automatisch kort tot middellang haar. Is het toeval dat naarmate de leeftijdsteller doortikt, de lokken korter en korter worden? Een eerste logische verklaring is dat kort haar simpelweg gemakkelijker te onderhouden valt dan lang haar, en een praktisch kapsel geniet vaak de voorkeur. Veel mannen en vrouwen op leeftijd hebben bovendien last van dunner wordend haar of haarverlies. Kort haar is dan makkelijker om uitgedunde lokken te verbergen en de illusie van een vollere haardos te creëren.

Ook je haar veroudert

Omdat het lichaam naarmate we ouder worden minder keratine produceert, wordt ons haar fijner en dunner. Bij vrouwen wordt dat proces nog versneld wanneer het niveau van oestrogeen daalt tijdens de menopauze. Volgens de experten van Shwarzkopf kan je je haar sterker houden door producten met keratine te gebruiken. Ook kan je een ronde borstel gebruiken om te föhnen voor meer volume.

Naast de textuur van het haar verandert ook de hoofdhuid in de loop der jaren. Naarmate de huid harder wordt en de bloedcirculatie afneemt, krijgen de wortels minder voedingsstoffen. De haargroei vertraagt, het haar verliest zijn glans en kan stugger worden. Stimulerende hoofdmassages of supplementen als zink en ijzer kunnen helpen om de hoofdhuid en het haar te versterken.

Deze 8 kapsels laten je er jonger uitzien

Ondanks het feit dat onze lokken weldegelijk veranderen met de jaren, is het een achterhaalde schoonheidsregel dat vrouwen die ouder worden de schaar moéten zetten in hun haar. Er zijn namelijk tal van kapsels die volume creëren en leven geven aan je gelaat. Let wel: een lang, futloos kapsel is inderdaad niet flatterend voor dunner wordend haar. Vermijd dus een strenge, rechte look. Vraag je kapper naar laagjes, probeer eens een zijscheiding voor een jongere, speelse look en laat je vooral inspireren door deze 8 beroemdheden met prachtige kapsels.

1. Een stoere pixie cut à la Kris Jenner

kris jenner kapsel kort haar jonger lijken
Kris Jenner

2. Een strakke paardenstaart zoals Oprah Winfrey

Oprah Winfrey rode loper kapsel
Oprah Winfrey

3. Het schouderlange haar met laagjes van Jennifer Aniston

korte kapsels verjongen jonger maken gezicht
Jennifer Aniston

4. Een bob met beach waves gespot bij Charlize Theron

Charlize Theron korte kapsels verjongen jonger maken gezicht
Charlize Theron

5. De Hollywoodkrullen van Jennifer Coolidge

Jennifer Coolidge kapsel rode loper haarstijl
Jennifer Coolidge

6. Curtain bangs zoals Halle Berry

Halle Berry kapsels hollywood zestigplus verjongen
Halle Berry

7. De strakke zijscheiding van Julianne Moore

Julianne Moore korte kapsels oudere vrouwen verjongen
Julianne Moore

8. Een kort laagjeskapsel à la Jane Fonda

jane fonda kapsel grijs haar jonger lijken
Jane Fonda

Shop onze selectie haarverzorging voor ouder wordend haar

De Chronologiste-lijn van Kérastase werd speciaal ontwikkeld voor de verouderende hoofdhuid en haardos - volgens het merk start dit proces al voor je dertigste (!). Deze stylingcrème breng je aan na het wassen en voordat je je haar droogt of stylet. Zo zijn je kostbare lokken beschermd en geuren ze naar het heerlijke Kérastase-parfum.

kérastase chronologiste haar
Chronologiste Revitaliserende hittebescherming, Kérastase

 

Shop hier

De Young Again Rinse van Kevin Murphy voedt en herstelt droog en poreus haar dat door natuurlijke of chemische wijze verouderd. Deze conditioner bevat aminozuren, bamboe en lotusbloemextract om het haar sterker te maken, net als baobab en mangoboter om pluis tegen te gaan. Kliswortel zorgt er tenslotte voor dat het haar beschermd en geheractiveerd wordt.

kevin Murphy young again conditioner ouder haar verjongen
Young Again Rinse conditioner, Kevin Murphy

Shop hier

Een speciaal ontwikkelde shampoo om het haarverdunningsproces af te remmen veroorzaakt door erfelijke haaruitval. De actieve bestanddelen carnitine en creatine helpen de haarvezels te ondersteunen. De shampoo bevat milde reinigers om irritaties te voorkomen, zelfs bij een gevoelige hoofdhuid.

eucerin dermocapillaire shampoo ouder haar broos
DermoCapillaire Revitaliserende shampoo, Eucerin

Shop hier

Het beroemde K18 haarmasker dringt diep door tot in de cortex van het haar en brengt het haar in slechts 4 minuten terug naar zijn natuurlijke, jeugdige staat. De baanbrekende formule kalmeert ook haarschubben en verbetert de porositeit.

 

haarmasker K18 ouder wordend haar kapsels jonger
Leave-in Molecular Repair haarmasker, K18

Shop hier