Hoe voorkom je haaruitval?

Geüpdatet op 20 november 2020 door ELLE België
Hoe voorkom je haaruitval?Arkopharma

Dikke plukken haar verliezen – het is voor veel vrouwen de ultieme nachtmerrie. Bijna één vrouw op twee krijgt in haar leven effectief met plotse haaruitval te maken. Maar goed nieuws, met doelgerichte voedingsstoffen kan dit verholpen worden!

 

Herfsttij op je hoofd

Je kunt ruim 100 haren per dag verliezen zonder dat het zorgwekkend is. De haren op je hoofd bevinden zich immers in verschillende fasen van hun levenscyclus. Toch verliezen alle mensen in de herfst wat meer haren dan in andere seizoenen. Uit solidariteit met de bomen, misschien? “Een aantal externe factoren kunnen je gewone haarcyclus verstoren en plotse haaruitval veroorzaken,” legt dermatoloog Guiot uit. “Stress, vervuiling, blootstelling aan UVA- en UVB-stralen, maar ook tabak en hormonale veranderingen – zoals na een bevalling of tijdens de menopauze – spelen een rol. Gezonde voeding is erg belangrijk voor een gezonde haardos. Voor sterk en glanzend haar heb je voldoende vitamines, zwavel-aminozuren, zink en ijzer nodig. Zelfs wie voldoende drinkt, beweegt, slaapt en evenwichtig eet, heeft baat bij doelgerichte voedingssupplementen zodra de eerste tekenen van haaruitval zich voordoen.”

Hoe krijg je jouw haar opnieuw gezond en stralend ?

  • Borstel het haar regelmatig van de wortels tot de punten
  • Verlaag de temperatuur van je haardroger
  • Beperk kleurbehandelingen
  • Gebruik een milde shampoo
  • Breng een conditioner of hydraterend masker aan dat zorgt voor de voeding van je haar
  • Voed je haar van binnenuit met specifieke voedingsstoffen zoals keratine, zwavelhoudende aminozuren, vitamine B en D en mineralen.

Wanneer je haar dof of broos is en een zekere breekbaarheid vertoont of wanneer je grote hoeveelheden haar verliest, dan is het tijd om actie te ondernemen. Dit kan je doen door je haren te voorzien van essentiële voedingsstoffen onder de vorm van gerichte voedingssupplementen. Raadpleeg je apotheker.

Het advies van een apotheker

“Tegen haaruitval bestaan er verschillende kuren met voedingssupplementen van minimum drie maanden. Je kunt ze combineren met lotions en shampoos. Ze bevatten alle essentiële voedingsstoffen voor de groei en gezondheid van je haar. Soms bevatten de formules ook plantenextracten die de werking tegengaan van de enzymen die haaruitval uitlokken. De voedingssuplementen zijn nog efficiënter in combinatie met specifieke shampoos.

Voor welk product je ook kiest, het belangrijkste is dat je de kuur drie tot zes maanden volhoudt. Pas na een volledige cyclus van haarvernieuwing zie je het effect.”

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Arkopharma.
www.arkopharma.com

Lees ook
DIY: natuurlijke haarkleuringen vanuit je kot
5 recepten voor haarmaskers op basis van aloë vera
Dankzij deze 7 tips krijg je ultra glanzend haar