#FITSPIRATION

Geüpdatet op 6 mei 2019 door Admin
#FITSPIRATION

Knusse bredetruientijd is bijna voorbij, laat dat extra motivatie zijn om aan je zomerbody te werken. Luiertijd in de zetel voelt des te beter na een flinke zweetsessie. Let’s get it on!

GETEST: Spieren spannen met wolf's bar

Een helse coretraining met hemels zicht.

Ik zag ze twee jaar geleden nog deelnemen aan Belgium’s Got Talent, vijf pretty boys die met hun calisthenics-act, rollende spierballen en wasbordjes het hart van de jury sneller deden slaan. Ze trokken zich op aan rekstokken en wrongen hun bekoorlijke lijven in de meest indrukwekkende evenwichtsoefeningen. Wanneer ik uitgenodigd word om een training te volgen met de jongens van Wolf’s Bar zeg ik dus meteen toe.

Hun ultieme droom is een eigen atletische show in Las Vegas, maar voor die werkelijkheid wordt, dragen ze hun steentje bij om België fitter te maken. Streetworkout, buiten trainen in de stad, is hun passie waardoor ze elkaar drie jaar geleden leerden kennen. Omdat de vraag naar specifieke workouts veel groter is, ruilden Thibault, Frederico, Malik, Manzul en Marvin de straat in voor de fitness. Ze geven HIIT als groepsles, maar je kan het vijftal samen of afzonderlijk boeken voor een privétraining.

Ze laten de keuze aan mij over, dus wil ik ze alle vijf tegelijk, dat spreekt voor zich. Ik ontmoet ze in hun privézaaltje in het centrum van Brussel voor een op maat gemaakte sportsessie. Ik verwacht me aan optrektechnieken en trucjes om beter te poseren voor de foto, maar ze onderwerpen me aan een anderhalf (!) uur durende buikspiertraining. “Je core is de basis van alles”, zegt Malik (helemaal rechts op de foto boven). “Als die niet stevig is, zal de rest van je vorm te wensen overlaten”. Ik doe alsof ik niet gehoord heb dat hij mijn vorm niet oké vindt, en lever me over aan de tergende training.

Oefeningen die ik al ken, zoals planken en sit-ups, worden met minimale pauzes aaneengeschakeld met nieuwe bewegingen als de bear crawl, mountain climbers, Turkish get-ups en penguins. Ik zweet me kapot. Wanneer ik uiteindelijk de handdoek in de ring gooi - ze hadden nog meer oefeningen voor me voorbereid - vraag ik of ik nog met hen op de foto mag. T-shirts uit, a.u.b., dat is  uiteindelijk toch waarvoor ik hierheen kwam.

workout
Eind 2018 bracht Wolf's Bar een workoutapp uit. Boek een groepsles of privéles vanaf 10 € via wolfsbar.be

1/

Shopping

Kies de juiste sportbeha