Hotspot: Mooy, het nieuwe roze Instagramparadijs in Antwerpen

Gepubliceerd op 14 januari 2019 door Laure Vandendaele
Hotspot: Mooy, het nieuwe roze Instagramparadijs in Antwerpen

Bij Mooy in Antwerpen kan je koffie drinken, lunchen én beauty shoppen in een wel zeer Instagram-vriendelijk interieur. Een verplichte pitstop tijdens je volgende bezoek aan de Koekenstad.

Ben je hopeloos op zoek naar een manier om die winter blues te tackelen? Maak je geen zorgen, wij vonden een plek waar je aan alle grauwheid die met de wintermaanden gepaard gaat, ontsnapt. Stap binnen bij Mooy, de nieuwe hotspot in de Antwerpse binnenstad, en je slechte humeur smelt als sneeuw voor de zon.

Gezonde gerechtjes

Daar zit het interieur alvast voor iets tussen. Alles, van de muren tot de zeteltjes en zelfs het bestek is roze, niet toevallig de lievelingskleur van oprichtster Yana Lamon (24). Ze omschrijft zichzelf als een dromen en iemand die de dingen graag anders doet dan de anderen. Waarom enkel genoegen nemen met een lunchplekje als je dat ook met een beautywinkel kan combineren? Op die manier houdt Lamon zich bezig met beide passies, onder één dak. Het belang van gezonde voeding werd Yana met de paplepel ingegeven, haar moeder is voedingsconsulent en thuis werd er enkel met verse, biologische ingrediënten gekookt. Daarom staan bij Mooy ook enkel verse, seizoensgebonden, huisgemaakte en gezonde gerechtjes op de kaart. En ook: roze koffie afgewerkt met écht bladgoud!

Beautycorner

De binnenkant verzorgen is één ding, maar ook de buitenkant mag niet verwaarloosd worden. Achterin de zaak vind je dan ook een roze beautywalhalla met een mooi aanbod aan natuurlijke, biologische, cruelty-free en vegan cosmeticaproducten. Yana, die een diploma make-upartist op zak heeft en ook op  beautygebied hoge eisen stelt, selecteerde een aantal merken die je bijna nergens anders in België vindt. Tot Yana's persoonlijke favorieten behoren de lippenstiften van 'La Bouche Rouge', het Parijse merk dat voor elke verkochte lippenstift 100 liter drinkwater aan Eau Vive Internationale-project in Afrika schenkt. Daarnaast is ze ook grote fan van de parfums van 'Sana Jardin' die wél een lekker geurtje maar geen schadelijke ingrediënten hebben. Bovendien zet het merk zich in voor de economische ondersteuning van vrouwen via The Sustainability Movement.

Kortom, bij Mooy hebben ze alles in huis om je een beetje mooier te maken vanbinnen én vanbuiten. Tel daarbij de zeer Instagramvriendelijke mierzoete setting en je begrijpt waarom je deze hotspot zo snel mogelijk zelf moet ontdekken.

Dompel je onder in het roze universum van Mooy.

MOOY Antwerp
Lombardenvest 19
2000 Antwerpen