Kerstshopping: cadeautjes waar iedere foodie blij van wordt

Geüpdatet op 16 december 2022 door Lore Ginneberge
Kerstshopping: cadeautjes waar iedere foodie blij van wordt Unsplash

Iedereen kent er wel eentje: de diehard foodie die leeft om te eten (en drinken). Lokale seizoensproducten, handige keukengadgets en chocolade natuurlijk! Ontdek de meest originele cadeautjes om de gourmands in je leven te plezieren.

Cadeautjes voor de keukenprins(es)

Oil & Vinegar truffel cadeauset

Voor de liefhebbers van truffel is deze cadeaubox de hemel op aarde. De luxueuze olies en potjes zijn een streling voor het oog én de smaakpapillen. Verras deze kerst zowel jezelf als je gasten en besprenkel je gerechten met wat welverdiende luxe.

truffel cadeau oil vinegar
Cadeauset truffel, Oil & Vinegar, €67,65

Shop hier

Sage Appliances melkkan met thermometer

We kennen allemaal wel iemand die niet zonder koffie kan. Een koffiemachine heeft hij/zij waarschijnlijk al, schenk daarom handige accessoires die het koffiezetten naar een hoger niveau tillen. Deze melkkan van Sage zorgt dankzij de ingebouwde thermometer voor de perfect opgeschuimde melk.

sage appliances melkkan koffiemachine
The Temp Control melkkan met thermometer, Sage, €32,90

Shop hier

Niamh bakmixen

Voor iedereen die in het nieuwe jaar meer wil experimenteren in de keuken: de bakmixen van Niamh zijn de perfecte opstart. De nieuwe combinaties - met onder meer chocoladebrood! - laten je toe om heerlijk te variëren. Stel een bakpakket samen, of bereid je eigen eetbare cadeautjes.

pannenkoeken mix cadeaus niamh
Pannenkoekenmix, Niamh, €2,79

Shop hier

Kitchenaid Blender

Met deze suikerzoete blender kan je niet anders dan de beste dessertjes (en andere gerechten) creëren. Een gedroomde geschenk voor keukenprinsessen.

kitchenaid blender cadeautjes foodie
Blender in Glazed Pink, Kitchenaid, €279,95

Shop hier

Think Tomato box

Verse pasta en tomatensaus, het is een duo dat iedereen kan bekoren. De ambachtelijke tomatensaus van het Belgische Think Tomato is nu verkrijgbaar met een pakje zelfgemaakte pasta van Boer Olivier (bekend om z'n verse eitjes). Met deze Think Olivier-box steun je meteen ook twee jonge ondernemers. Win-win!

kerst food shopping cadeautjes foodie think tomato
Think Olivier box, Think Tomato, €30,75

Shop hier

Greenpan Omnicooker

Voor iedereen die houdt van snelle en lekkere maaltijden (wie niet?)! De Omnicooker van Greenpan is een multifunctioneel elektrisch apparaat dat met één druk op de knop alles kan bereiden wat je maar wnest. Ideaal voor fijnproevers met weinig tijd.

greenpan omnicooker
Omnicooker Black 5,6 L, Greenpan, €249,90

Shop hier

Geschenken voor de zoetekauw

Philip’s Biscuits koekjesdoos

Geef een authentieke doos Antwerpse heerlijkheden om zoetebekken te verrassen. Philip's Biscuits komt met verschillende cadeauboxen in het notenkraker-thema, waaronder deze tinnen doos met een koekjesmengeling.

Tinnen doos Philip's Biscuits kerst
Tinnen doos, Philip's Biscuits,€23

Shop hier

Pierre Marcolini Kerstgeschenkdoosje 

Een klassieker, maar wel eentje waar je gegarandeerd mee scoort. Schuif de doos open en ontdek twee lades met de meest verrukkelijke creaties van Pierre Marcolini. De kerstbox bevat meer dan dertig pralines in verschillende variaties, waaronder de iconische bouchées met praliné.

Kerstgeschenkdoosje Pierre Marcolini cadeau pralines
Kerstgeschenkdoosje met 2 lades, Pierre Marcolini, €74

Shop hier

Thés de la Pagode ontdekkingsbox

Een zoete traktatie is natuurlijk niet compleet zonder dampend kopje thee. Met de ontdekkingsbox van Thés de la Pagode (met witte, groene en zwarte theesoorten) geef je een moment van ontspanning cadeau.

theedoos cadeau kerst
Kennismakingspakket Furoshiki, Thés de la Pagode, €17,20

Shop hier

Dolfin chocoladebox

Voor chocoholics die graag delen (of niet) is er de complete discoverybox van het Belgische Dolfin. Daar ben je wel even mee zoet!

dolfin chocolade cadeauset box kerst feest
'Gourmand' Cadeauset, Dolfin, €49

Shop hier

Cuberdons Léopold geschenkkoffer

Met een op-en-top Belgisch snoepje als de cuberdon maak je heel wat zoetebekken blij. Cuberdons Léopold maakt haar lekkernijen op basis van frambozen nog steeds volgens een geheim, ambachtelijk recept en dat proef je. De cadeaukoffer met koekjes, grote cuberdons en kleine snoepjes is een originele attentie én conversatiestarter.

cuberdons cadeautjes foodie
Geschenkkoffer, Cuberdons Léopold, €52,50

Shop hier

Kerstcadeaus voor bon vivants

Bordeauxwijn

De wijnen van Bordeaux zetten vrouwelijke wijnmakers in de kijker met verschillende initiatieven. Een van die wijnbouwsters is de jonge Eléonore Pairault van Château Teynac, die onder andere dit pareltje aflevert. De Saint-Julien van het huis is een veelgeprezen, elegante rode wijn met noten van rijp fruit. En het verhaal erachter maakt het cadeau afgeven eens zo leuk.

bordeaux rode wijn cadeau
Château Teynac, Saint Julien 2016, €19,29

Shop hier

Don Papa Gayuma Rum

Geef deze liefdesdrank ('gayuma' betekent 'love potion') aan een bijzonder iemand. Deze limited edition fles is een eerbetoon aan mystieke rituelen. Don Papa Gayuma is een donker amberkleurige rum met toetsen van delicate vanille, diepe cacao en een intense rokerige en kruidige afdronk.

don papa rum cadeau
Gayuma Rum, Don Papa, €110

Shop hier

Codorniu Anna 150 Anniversary

Met bubbels doe je altijd een plezier, en omdat Codorniu dit jaar haar 150ste verjaardag viert, werden alle flessen in een extra feestelijk jasje gestoken. De Anna Blanc de Blancs is een evenwichtige cava met florale toetsen en hints van brioche en groene appel.

 

 

Anna Limited Edition 150 years, Codorníu
Anna Limited Edition 150 years, Codorníu, €12,99

Shop hier