30 gouden relatietips die ieder koppel moet kennen

Geüpdatet op 12 maart 2020 door Maxine Detaellenaere
30 gouden relatietips die ieder koppel moet kennen

Deze tips van sterke koppels kunnen je helpen om je relatie gezond en gelukkig te houden.

Disney mag dan wel onze verwachtingen over onze prins op het witte paard torenhoog gelegd hebben, ondertussen weten we dat de realiteit wat betreft relaties niet altijd rozengeur en maneschijn is. Daarom gingen we te rade bij onze favoriete koppels die absolute couple goals zijn en ontfutselden we hen hun geheimen voor een spic and span relatie:

1. Een favoriet plekje

relatie tips liefde
Shutterstock

Misschien is het de wijnbar waar jullie voor het eerst op date gingen of de koffiebar waar jullie elkaar toevallig ontmoetten, maar zorg dat je een eigen plekje hebt met mooie herinneringen.

2. Wees lief

iStock

In de dagelijkse sleur kan je al snel kleine dingen als vanzelfsprekend beschouwen. Probeer er daarom op te letten om zelfs bij een kleine moeite of attentie je partner oprecht te bedanken. Attent zijn is de olie die de motor van een relatie vlot doet lopen.

3. Geloof dat je relatie zal blijven duren

relatie tips liefde
Shutterstock

Met een schijnbaar oneindige keuze aan potentiële partners op datingapps kan het verleidelijk zijn om bij een dipje je relatie te beëindigen en op zoek te gaan naar iemand anders. Maar vergeet niet dat het gras vaak groener lijkt aan de overkant dan het werkelijk is. Als je het echt wil doen werken, ga er dan volledig voor, in goede én in slechte tijden.

4. Zet je lief regelmatig op de eerste plaats

relatie tips liefde
iStock

Een relatie is geven en nemen en dat geldt voor jullie allebei. Probeer niet altijd je zin door te drijven, maar gun je lief ook eens het laatste koekje.

5. Blijf moeite doen voor elkaar

relatie tips liefde
Matthew Hamilton - Unsplash

Natuurlijk is het leuk dat je helemaal jezelf kan zijn bij je lief en dat je ook zonder een spatje make-up te dragen en dat je probleemloos je sweater en joggingbroek kan aantrekken wanneer je hem of haar ziet. Maar vergeet niet om blijven moeite te doen voor elkaar. Ga regelmatig op date en tut jezelf op zoals in het begin.

6. Ga op double date

relatie tips liefde
Nani Williams - Unsplash

Je hoeft er niet altijd met z'n tweetjes op uit te trekken. Spendeer tijd met bevriende koppels, het zal ook jullie eigen band versterken.

7. Laat wrok los

relatie tips liefde
Alamy

Je partner zal nooit perfect zijn en zelfs de beste relatie kent strubbelingen. Durf je ongelijk toe te geven en sorry te zeggen wanneer je in de fout bent gegaan. Heeft je partner een uitschuiver gemaakt en heeft hij of zij daar spijt van, zoek dan naar een manier om hem of haar te vergeven.

8. Creëer eigen tradities

relatie tips liefde
iStock

Of het nu iedere zondag brunchen is, of samen naar de sauna na een drukke week. Maak jullie eigen tradities die typerend zijn voor jullie relatie.

9. Schrijf lieve briefjes

relatie tips liefde
Wallpaper Better

Het hoeft geen drie bladzijden tellend epistel te zijn. Een klein kattebelletje af en toe op de spiegel of aan het ontbijt is altijd een leuke en attente verrassing.

10. R.E.S.P.E.C.T.

relatie tips liefde
Dreamstime

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vaak verliezen we dit uit het oog. Wees niet denigrerend of gemeen, ook al ben je gefrustreerd of ga je niet akkoord. Je hoeft je partner niet altijd gelijk te geven, maar respecteer wel zijn of haar mening en behandel elkaar met respect.

11. Vier verjaardagen groots

iStock

Of het nu 1 jaar of 20 jaar is, zet elkaar in de bloemetjes wanneer je een belangrijke relatiemijlpaal viert.

12. Blijf elkaar affectie geven

123RF

Een zoen of knuffel geven wanneer jullie elkaar zien, het lijkt misschien wat triviaal. Maar elkaar regelmatig affectie geven is belangrijk voor een gelukkige relatie.

13. Maak elkaar aan het lachen

Shutterstock

Humor kan enorm veel goeds doen voor elke relatie. Dus doe regelmatig eens onnozel en maak elkaar aan het lachen. Jullie band zal nog hechter worden.

14. Neem tijd voor jezelf

Shutterstock

Natuurijk is het belangrijk om regelmatig dingen samen te doen, maar af en toe apart zijn is ook een must. Blijf afspreken met vrienden en verwaarloos je eigen interesses en hobby's niet.

15. Ga offline

Shutterstock

Vandaag zijn we zo verslaafd aan onze laptop en smartphone dat we zelfs wanneer we samen zijn met ons lief het niet kunnen laten om naar schermen te staren. Probeer ook dingen samen te doen zonder gsm of computer en geef je volle aandacht aan elkaar.

16. Haal herinneringen op

Shutterstock

Natuurlijk moet je niet te veel in het verleden blijven hangen, maar het versterkt jullie band wanneer jullie samen leuke herinneringen ophalen. Niet alleen maakt het gelukkig, zo weet je ook weer waarom je je partner zo graag ziet.

17. Ga op avontuur

Shutterstock

Een gouden tip om de sleur te doorbreken. Verras elkaar regelmatig en trek er geregeld op uit. Dat kan een roadtrip zijn, een bezoek aan een pretpark of een danscursus. Zolang jullie maar leuke herinneringen maken.

18. Vier elkaars verwezenlijkingen

Shutterstock

Je hoeft niet te wachten op een relatiemijlpaal om elkaar in de bloemetjes te zetten. Heeft je lief goede examens achter de rug, een promotie op het werk gekregen, of zijn jullie gewoon blij dat het vrijdag is? Vier dat. Deze kleine geluksmomenten zullen je erg dierbaar zijn.

19. Doe iets wat je niet leuk vind

Getty Images

Hoe fantastisch je lief ook mag zijn, er zijn sowieso hobby's of interesses (een voorliefde voor hersenloze actiefilms of hardcore techno bijvoorbeeld?) waar je rillingen van krijgt. Probeer toch om oprechte interesse te tonen, je partner zal het enorm appreciëren.

20. Zeg die drie woorden

Kyle Glenn - Unsplash

Je partner weet wel dat je van hem of haar houd, maar het is altijd leuk om het ook te horen. Je liefde verklaren, kan op elk moment. Of je het nu zegt terwijl jullie samen die nieuwe serie bingen of vlak voor het slapen gaan.

21. Doe kleine dingen

Toa Heftiba - Unsplash

Je moet niet alles uit de kast halen om je lief te tonen hoe graag je hem of haar ziet. Breng zijn favoriete dessertje mee of masseer zijn rug na een lange werkdag.

22. Geef een persoonlijk cadeautje

freestocks - Unsplash

Een cadeautje geven is altijd leuk, maar waarom maak je het niet eens wat persoonlijker? Maak zelf een kaartje of bedenk een kleine zoektocht. De extra moeite zal zeker gewaardeerd worden!

23. Denk aan romantiek

Scott Broome - Unsplash

Een druk schema of de dagelijkse sleur kunnen dodelijk zijn voor romantiek. Dus haal de kaarsen boven, schenk een glaasje wijn uit en zet wat romantische muziek op.

24. Leer praten

Dima Pechurin - Unsplash

Stoor je je aan je partners gedrag? Praat er dan met hem of haar over. Als je dat niet doet, stapelen die ergernissen zich op en ontploft de bom. Wees eerlijk tegen je lief en zeg wat er scheelt.

25.  Vertrouw elkaar

Scott Broome - Unsplash

Geen enkele relatie werkt zonder vertrouwen. Als je weet dat je lief je graag ziet, is er ook geen reden om te stressen wanneer hij met vrienden op stap gaat.

 26. Wees dankbaar

Candice Picard - Unsplash

Liefde is iets moois. Zie je relatie dus niet als vanzelfsprekend. Toon je partner dat je dankbaar bent voor hem of haar.

27. Laat weten dat je aan hem denkt

Jae Park - Unsplash

Stuur je partner af en toe een berichtje om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Zie je tijdens je dag iets wat je aan hem doet denken? Schrijf een kort en leuk sms'je.

28. Accepteer elkaar

Toa Heftiba - Unsplash

Probeer je lief niet te veranderen, maar accepteer hoe hij of zij is. Misschien zijn er dingen waar je aan moet wennen, maar je kan iemand niet veranderen.

29. Bied steun

Toimetaja tõlkebüroo - Unsplash

Heeft je partner het moeilijk op het werk, zijn er problemen in zijn familie of zit hij gewoon in een dipje? Steun hem of haar en maak duidelijk dat je er altijd voor je lief zal zijn.

30. Werk aan jezelf

Allef Vinicius - Unsplash

Niet alleen je relatie vraagt soms wat werk, maar je moet soms ook aan jezelf werken. Als je goed in je vel zit, zal je je ook beter voelen in je relatie.

Benieuwd naar nog meer liefdesadvies? Lees dan ook 'Dit zegt je favoriete celeb koppel over je relatie' en '10 tekenen dat het heel goed zit met je nieuwe lover'.