De 5 leukste Youtube-kanalen voor yogaliefhebbers

Gepubliceerd op 21 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
De 5 leukste Youtube-kanalen voor yogaliefhebbers

Sta je iedere ochtend vlijtig op je yogamatje de zon te begroeten of doen termen als 'krijger', 'duif' en 'neerwaartse hond' (nog) geen belletje rinkelen?

Door de enorme populariteit van yoga vind je vandaag duizenden work-outs in alle mogelijke subgenres zoals vinyasa, yin yoga, hatha en zelfs speciale yogaoefeningen voor senioren of surfers. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, geven wij een overzicht van onze 5 favoriete Youtube-kanalen met yogasessies die je bij je thuis kan volgen. Ideaal voor wie een barstensvolle agenda heeft.

1/

Yoga with Adriene

Met meer dan 3,5 miljoen abbonnees zijn Adriene's yogavideo's een van de succesvolste in het genre, en terecht want de brunette voelt al snel als een vriendin. Zowel voor beginners als gevorderden en met een 30 day challenge.

2/

Livestrong Woman

Op het work-outkanaal Livestrong Woman vind je sessies met yogalerares van de sterren Tara Stiles, die zich eerder toelegt op cardio en kracht. De video's duren niet langer dan 15 minuten, dus je vind sowieso wel een gaatje om regelmatig je yogamat uit te rollen.

3/

Do You Yoga

Op Do You Yoga vind je heel wat challenges en het focust ook op specifieke lichaamsdelen zoals je buik- en rugspieren, heupen of schouders. Voor de minder serieuze mensen onder ons is er ook een reeks getiteld 'free spirit yoga', knalgele pruiken incluis.

4/

Yoga with Tim

Voor wanneer het oog ook wat wil... De sympathieke Tim geeft yogalessen gefocust op lichaamsoefeningen en flow maar er zijn ook lessen die dieper ingaan op yogafilosofie en een meer meditatieve yogabeoefening.

5/

Sarah Beth Yoga

Sarah Beth biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een korte yogasessie voor meer energie of juist een uitgebreide, meer meditatieve les. Zowel power yoga, vinyasa yoga, hatha yoga en herstellende yoga komen aan bod. Ook voor nieuwe mama's zijn er video's met pre- en postnatale yogalessen.

Lees ook '5 yogaoefeningen voor een beter seksleven' en '5 yogaoefeningen voor op het werk'.