Wow: Beyoncé en Jay-Z droppen een gezamelijk album

Gepubliceerd op 18 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
Wow: Beyoncé en Jay-Z droppen een gezamelijk album

Muzikaal powerkoppel Beyoncé en Jay-Z verrasten vriend en vijand dit weekend met een compleet nieuw album Everything Is Love.

Het album bevat negen liedjes en gaat voornamelijk over hun liefdesperikelen, een onderwerp waar Bey en Jay ook op hun vorige soloalbums Lemonade en 4:44 openhartig over waren. Je kan het exclusief beluisteren op Tidal, de streamingdienst waar het koppel deels eigenaar van is.

Zoals we van hen gewoon zijn, mogen we ons ook verwachten aan visuele pareltjes qua videoclips. Deze van het gloednieuwe nummer Apeshit werd zomaar eventjes opgenomen in het Louvre. Zo te zien kregen de Carters er vrij spel, want samen met een schare danseressen dartelen ze doorheen het Parijse museum like they own the place. Naast een lesje kunstgeschiedenis krijgen we ook heel wat verwijzingen naar black pride voorgeschoteld. Zo menen verschillende bronnen dat door het in beeld brengen van Beyoncé bij antieke Griekse beelden zoals de Venus van Milo en de Nikè van Samothrake de zangeres het eeuwenoude blanke schoonheidsideaal wil aan de kaak stellen en doorbreken.

De video heeft ook een Belgisch randje want Antwerpenaar en artistiek directeur  Sidi Larbi Cherkaoui stond in voor de choreografie. Het is trouwens niet de eerste keer dat Queen Bey beroep doet op Cherkaoui, ook haar moves tijdens haar Grammy-optreden vorig jaar werd bedacht door de Belg.

Bekijk hier de videoclip van 'Apeshit':