Waarom je Contrair Open Air niet mag missen

Gepubliceerd op 25 augustus 2022 door Lore Ginneberge
Waarom je Contrair Open Air niet mag missen

Na twee zomers keert Contrair Open Air, een eco festival dat het beste van elektronische muziek, beeldende kunst en culinaire ontdekkingen combineert, terug op een gloednieuwe locatie. Op het programma? Twee festivaldagen,vier podia en meer dan vijftig artiesten.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus worden de Ekerse Putten omgetoverd tot festivallocatie. Contrair Open Air pakt uit met een indrukwekkende line-up van internationale en Belgische toppers, waaronder heel wat vrouwelijke DJ's.

Groen feestje

Wat begon als een tijdelijke party hotspot groeide uit tot een uniek festival. Organisatoren Yves Massignani en Thomas Van Praag: “In 2020 moesten we afscheid nemen van onze geliefde groene oase aan het Noordkasteel. We gingen op zoek naar een nieuwe plek en die werd gevonden in de Antwerpse Haven”, zegt Massignani. Het duo bleef echter niet bij de pakken zitten en startte hun zoektocht naar een nieuwe locatie. En die werd gevonden bij de prachtige Ekerse Putten in Antwerpen.

Contrair festival Antwerpen
Foto: Kemizz

Beats & beeldende kunst

contrair Open Air festival
Foto: Kemizz

Naast de DJ sets en live optredens zal je kunnen genieten van een knap staaltje architectuur. De podia worden opnieuw ontworpen door Michiel Helbig en zijn architectuurstudenten van Sint-Lucas Gent. In samenwerking met Contrair zijn ze verantwoordelijk voor het ontwerpen van alle verschillende podia: een live-podium, Club Contrair, een podium gecureerd door Belgische trots AliA en een (not so secret) stage.

Eco eten

Ook voor lekker vegetarisch eten wordt gezorgd. Schuif aan bij Mission Masala, OTTO, PUURBus of VietCook en beleef een culinaire reis rond de wereld. Op een ecologisch verantwoorde manier, dat spreekt voor zich.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MISSION MASALA (@missionmasala) op

Praktisch

Contrair Open Air

26 en 27 augustus 2022

Ekerse Putten

Tickets & info: contrair.be