Waarom je Contrair Open Air niet mag missen

Gepubliceerd op 13 juni 2019 door Lore Ginneberge
Waarom je Contrair Open Air niet mag missen

Op zaterdag 22 juni vindt de tweede editie van Contrair Open Air, een ecologisch festival dat het beste van elektronische muziek, beeldende kunst en culinaire ontdekkingen combineert.

1/

Groen feestje

Wat begon als een tijdelijke party hotspot groeide uit tot een uniek festival. Organisatoren Yves Massignani en Thomas Van Praag: “Op 1 januari 2018 moest Contrair haar geliefde loodsen in de Montevideostraat verlaten. Kort erna beslisten we met de andere organisatoren van Kleinhouse om geen 4de editie van Kleinhouse Open Air te organiseren. Daarom hebben Thomas en ik toen beslist een festival in het leven te roepen, genoemd naar onze pop-up".

Contrair festival Antwerpen
Foto: Kemizz

Intussen is het festival aan z'n tweede editie toe. Locatie is opnieuw het sprookjesachtige Noordkasteel en de focus op ecologie wordt zo mogelijk nog versterkt. Zo zijn alle bekers herbruikbaar en alle materialen op het terrein recycleerbaar. Ook moedigt de organisatie aan om massaal per fiets of (deel)step te komen, voldoende fietsenparking wordt alvast voorzien.

2/

Beats & beeldende kunst

contrair Open Air festival
Foto: Kemizz

Naast de beste beats van onder andere Ben UFO en San Soda, is er ook plaats voor kunst. Het festival wilt een podium geven - letterlijk - aan jonge creatievelingen. Zo schakelde Contrair enkele laatstejaarsstudenten Architectuur aan LUCA School of Arts in om de stage designs te ontwerpen. 

3/

Eco eten

Ook voor lekker vegetarisch eten wordt gezorgd. Schuif aan bij Mission Masala, Amigo Amigo, Puurbus of Table d'Ho en beleef een culinaire reis rond de wereld. Op een ecologisch verantwoorde manier, dat spreekt voor zich.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MISSION MASALA (@missionmasala) op

Wie nog een ticket voor de eerste editie van dit bijzondere festival wil bemachtigen moet snel zijn, want Contrair Open Air lijkt alweer voor een uitverkochte editie te gaan. Voor een dagticket betaal je 29,90 euro, een combi-ticket met toegang tot de afterparty kost je 39,90 euro. Tickets en meer info via www.contrair.be

Praktisch

Contrair Open Air
22 juni 2019
12u - 00u (dagfestival)
00u - 06u (afterparty in de Spiegeltent)