5 dingen die je niet wist over chocolade

Gepubliceerd op 30 april 2018 door Maxine Detaellenaere
5 dingen die je niet wist over chocolade

Ah chocolade, de ideale beloning na een stressvolle dag, de beste troost bij een break-up en het zaligste verwenmoment. Chocolademerk Côte d'or deed onderzoek naar hoe we onze favoriete snoepgoed het liefst degusteren en ontdekte deze 5 opmerkelijke feiten:

  1. We zijn zo dol op chocolade dat we er wel erg hebberig van worden. 12% van de Belgen verstopt zijn chocolade voor z'n lief of kinderen en dat op de vreemdste plaatsen: de badkamer, het tuinhuis, de kledingkast of zelfs... de sokkenlade.
  2. Voor de meeste vrouwen is het eten van chocolade een puur verwenmoment. De mannen in je leven daarentegen, die genieten liever stiekem van een stuk chocola.
  3. Iedereen eet chocolade op een andere manier. Zo gebruiken de 'sommeliers' al hun zintuigen, de 'precisie proevers' breken, snijden of schrapen als een ingenieur de gewenste hoeveelheid chocolade af en de 'smelters' doen niks liever dan hun stukje lekkers in hun drankje stoppen voor ze het verorberen.
  4. Chocolade maakt ons ook hebberig, want 2 op 3 van de Vlamingen weigert hun chocolade te delen. Over de taalgrens zijn ze net iets sympathieker en deelt 1 op 2 zijn chocolade wel.
  5. Ben je een millennial (geboren tussen 1980 en 2000), dan kan je zelfs niet wachten tot je thuis bent om je lievelingschocolade op te eten. Dat komt door de 'I want what I want when I want it'-trend onder de millennials.

Psst... dol op chocolade? Wist je lievelingssnoep nu ook bestaat in millennial pink? Hou je het liever gezond, probeer dan deze avocado-chocolademousse.

 

chocolade, weetjes