De 10 meest romantische huwelijksaanzoeken op het witte doek

Gepubliceerd op 5 april 2018 door Maxine Detaellenaere
De 10 meest romantische huwelijksaanzoeken op het witte doek

Wie zwijmelt er nu niet graag weg bij een heerlijk romantische filmscène? Wij alleszins wel, en daarom zetten we de tien meest sprookjesachtige, hartverscheurende of zelfs nuchtere huwelijksaanzoeken op een rijtje.

Natuurlijk zijn we sinds onze naïeve tienerjaren een pak realistischer geworden wat betreft matters of the heart. Maar dat neemt niet weg dat het twaalfjarige meisje in ons dat in katzwijm viel bij het zien van onze favoriete Disney-prins niet nog altijd ergens diep binnenin ons schuilt. Vandaag hebben de tekenfilms met Prince Charming of John Smith plaatsgemaakt voor de meest romantische scènes uit deze tien prenten.

1/

Breakfast at Tiffany’s

De immer charmante vrije vogel Holly Golightly (Audrey Hepburn) wordt geconfronteerd met haar verlammende bindingsangst wanneer Paul Varjak (George Peppard) haar fijntjes op de feiten wijst. Hij is zo geïrriteerd door haar frustrerende gedrag dat hij het doosje met haar verlovingsring op haar schoot smijt, net voor hij woedend de taxi uitspringt. Gelukkig beseft Holly vrijwel onmiddellijk dat hij gelijk misschien wel eens gelijk kan hebben. Gevolg: Holly holt Paul achterna en kust hem passioneel in de gietende regen. Hollywoodiaanse romantiek pur sang.

2/

Walk the Line

Wanneer Johnny Cash (Joaquin Phoenix) tijdens een optreden weigert verder te zingen tot June (Reese Witherspoon) haar jawoord heeft, zit iedereen op het puntje van zijn stoel. June wil eerst niet antwoorden tot Johnny haar met deze mooie woorden weet te vermurwen: "Ik weet dat ik heel wat dingen gezegd en gedaan heb die jou hebben gekwetst, maar ik beloof je dat het nooit meer opnieuw zal gebeuren. Het enige wat ik wil is voor je zorgen...". Geen wonder dat June, met een gezicht vol tranen, 'ja' zegt.

3/

Sex and the City

Jarenlang droomden we stiekem van dit ene moment: Mr. Big die eindelijk op één knie gaat en Carrie ten huwelijk vraagt. En dan nog in een inloopkast ter grootte van 3 keer een modaal appartement, geen wonder dat de columniste zonder twijfelen ja zegt. De fabuleuze, kobaltblauwe Manolo die hij bovenhaalt ter vervanging van een ring, zal er ook wel voor iets tussen hebben gezeten. Want iedereen die ook maar één aflevering van de beroemde serie heeft gezien, weet dat Carrie en designerschoenen een match made in heaven zijn.

4/

When Harry met Sally

It had to be you, indeed. In deze cultklassieker bewijzen Harry (Billy Crystal) en Sally (Meg Ryan) dat je elkaar niet onmiddellijk hoeft leuk te vinden om de liefde van elkaars leven te zijn. Misschien haten jullie elkaar wel eerst, worden jullie jaren later vrienden om nog een pak later beseffen dat dit ware liefde is geworden. Of zoals Harry het zo mooi verwoordt: "Ik hou ervan dat je het koud krijgt wanneer het buiten dertig graden is, dat het je anderhalf uur kost om een sandwich te bestellen en dat je een fronsrimpel boven je neus krijgt wanneer je naar mij kijkt alsof ik gek ben.... en het is niet omdat ik eenzaam ben of omdat het oudejaar is. Ik ben hier vanavond omdat wanneer je je realiseert dat je de rest van je leven met iemand wil spenderen, je wil dat de rest van je leven zo snel mogelijk begint." Zucht.

5/

Runaway Bride

Julia Roberts' personage Maggie heeft geen problemen met huwelijksaanzoeken. De effectieve Grote Dag daarentegen, dat bezorgt haar telkens een pak meer stress, met als gevolg dat ze telkens opnieuw het hazenpad kiest. Tot ze schrijver Ike (Richard Gere) leert kennen en zelf op één knie gaat. Ze overtuigt hem met zijn eigen gevleugelde woorden: "Ik garandeer je dat er een moment zal zijn wanneer één van ons of wij twee eruit zullen willen stappen. Maar ik garandeer je ook dat als ik je niet vraag om de mijne te worden, het mij de rest van mijn leven zal spijten. Want ik weet diep in mijn hart, dat je voor mij de enige bent." Go Maggie!

6/

He’s just not that into you

Na meer dan zeven jaar vruchteloos gewacht te hebben op een aanzoek van boyfriend Neil, geeft Beth er de brui aan en dumpt ze hem, weliswaar met pijn in het hart. Tot ze beseft dat hij misschien wel weigert met haar te trouwen, maar dat hij toch een heel wat betere partner is dan de gemiddelde getrouwde man. Dus maakt ze het goed en legt ze zich erbij neer dat ze nooit zal huwen. Maar dan - zoals het een typische romcom betaamt - verrast Neil haar compleet door haar uiteindelijk toch ten huwelijk te vragen.

7/

High Fidelity

Robs (John Cusack) behoorlijk terloopse "Ik wilde met je praten over de vraag of je wel of niet met mij wil trouwen" doet Laura (Iben Hjelje) terecht in ongelovig gelach uitbarsten. Want erg romantisch klinkt dat natuurlijk niet. Maar dan herpakt Rob zich volledig door haar uit te leggen dat hij andere vrouwen beu is, omdat ze slechts fantasieën zijn, terwijl zij net de realiteit is die hij nooit zal beu raken.

8/

Stepmom

Luke (Ed Harris) vraagt Isabel (Julia Roberts) ten huwelijk met... een spoel garen. Terwijl hij het touw rond haar ringvinger bindt en daarna langzaam afrolt vertelt hij haar hoeveel het voor hem betekent om met haar te trouwen. "Zelfs wanneer het moeilijk gaat en je wil opgeven, moet je jezelf vasthouden aan die beslissing, die keuze om elkaar graag te zien. Ook al hangt het aan een zijden draadje. Ik liet die draad ooit breken. Maar niet deze keer. Wil je met mij trouwen?" Uiteindelijk laat Luke de verlovingsring via het touwtje rond isabels vinger glijden, van symboliek gesproken...

9/

Love Actually

Wanneer Jamie (Colin Firth) zijn vakantie spendeert in het zuiderse Portugal, krijgt hij al snel een ferme crush op zijn huishoudster Aurelia (Lucia Moniz) - die geen woord Engels spreekt. Eénmaal terug in Groot-Britannië leert hij haar moedertaal, zodat hij haar ten huwelijk kan vragen. Niet alleen is zijn gebrekkige kennis van het Portugees ongelofelijk schattig, maar dan blijkt dat ook zij op taalles is geweest om haar liefde voor hem te kunnen verklaren. Hoe schoon...

10/

Sweet home Alabama

De ultieme droom van heel wat vrouwen onder ons: ten huwelijk gevraagd worden temidden van de Tiffany's verlovingsringen en er zelf eentje mogen uitkiezen. Ook al eindigt Melanie (Reese Witherspoon) niet in de armen van Andrew (Patrick Dempsey), toch snappen we volledig dat ze in deze scène niets anders kon dan volmondig 'ja' zeggen.

In de ban van verlovingsringen? Lees dan zeker Disney heeft nu ook verlovingsringen voor echte prinsessen en Dit zijn de vreemdste verlovingsringen die je ooit hebt gezien.