LOOK ONDER DE LOEP: Mary Poppins

Gepubliceerd op 26 februari 2014 door Laure Vandendaele
LOOK ONDER DE LOEP: Mary Poppins

mary poppins, julie andrews, 1964

50 jaar geleden maakte de wereld voor het eerst kennis met de strenge maar rechtvaardige gouvernante Mary Poppins. Speciaal voor deze verjaardag brengt Disney vandaag een volledig gerestaureerde en geremasterde 50e jubileumuitgave uit. Dat vinden wij, als Poppins fans van het eerste uur, uiteraard 'supercalifragilisticexpialidocious!

mary poppins1964real : robert stevensonjulie andrewscollection christophel

Goed personeel komt doorgaans niet uit de lucht gevallen, behalve dan als je Mary Poppins heet. De mysterieuze gouvernante kwam op al even mysterieuze wijze terecht bij de familie Banks om er de kinderen Jane en Michael een broodnodige dosis tucht en discipline bij te brengen. Iets waarin Mevrouw Banks, een vooruitstrevende suffragette, volgens de strenge Poppins niet helemaal in leek te slagen.

Ook aan ons gaf de zwevende nanny enkele lessen mee.

Trappen aflopen?
Laat maar zitten. Langs de leuning naar beneden glijden is spannender én sneller.

trapslieren

Het is oké om concurrentie uit de weg te ruimen.
Mary Poppins is geen katje om zonder handschoenen aan te nemen. Dat mogen haar collega gouvernantes aan den lijve ondervinden. Wanneer de wachtende dames een bedreiging voor Poppins’ baan bij de familie Banks vormen, ruimt onze heldin hen letterlijk uit de weg met een hevige windstoot.

mary poppins

Opgeruimd staat netjes.
Opruimen is nooit leuk, maar met een spontaan musicalnummertje op de achtergrond verloopt de klus al iets vlotter. Na herhaaldelijke gefaalde pogingen rondslingerende items met een magische vingerknip op hun plaats te krijgen, hielden we het bij het zingen van een vrolijk deuntje. ‘Met een klein schepje suiker smaakt een bittere pil weer zoet’…

MARY POPPINS
Dat dirty boys vaak de leukste zijn.
Mary Poppins weet als geen ander met welke mannen ze het meeste lol kan trappen. Want wat is er leuker dan op de daken dansen en lekker vuil worden met charmante schoorsteenveger Bert?

mary poppins 1964 real : robert stevenson julie andrews collection christophel

Uitbreiding van onze woordenschat.
Superformiweldigeindefantakolosachtig of Supercalifragilisticexpialidocious. Probeer dan maar eens drie keer na elkaar te zeggen.

mary poppins 1964 real : robert stevenson julie andrews collection christophel
Er is niet zoiets als een 'te grote handtas'
Toegegeven, bijzonder mooi was de bodemloze ‘tapijttas’ van Mary Poppins niet maar ze kon er wel heel in kwijt. Poppins sleurde zo goed als haar volledige inboedel met zich mee, wij voelen ons dan ook minder idioot wanneer we met een half huis aan onze arm de deur uit gaan.

carpetbagMary en de mode

MARY POPPINS

 

1. Paraplu van Love for Rain - 32,95 €

2. Super duper Hat - 79,00 €

3. Trench coat van Burberry Prorsum - 1595,00 €

4. De originele 'carpet bag', in 2010 geveild voor ongeveer 80.150,00 €. Shop hier je replica

5. Veterlaarsjes van Gucci - 850,00 €

Look2

Lang voordat Elio Di Rupo en Stromae van het vlinderdasje hun handselsmerk maakten, werkte Mary Poppins haar werktenue af met een kleurrijk strikje.

1. Vlinderdasje van Michaelis - 17,50 €

2. Wit hemd van Dolce & Gabbana - 295,00 €

3. Niet bodemloze tas van Victoria Beckham - 2430,00 €

4. Rok van Stella McCartney - 570,00 €

 

MARY POPPINS

Als keurige dame kent Mary Poppins uiteraard het belang van een hoed. In haar geval bracht een hoofddeksel ook soelaas voor haar triestige kapsel. De bloemetjes op haar hoed zien we liever zoals bij Dolce & Gabbana-gewijs in de haren gevlochten. De moderne Mary Poppins laat zich inspireren door de runway kapsels van Armani en Naeem Khan.

1. Blush van Dior - 46,00 €

2. Borstel van Guerlain - 31,00 €

LEES OOK: Look onder de loep: Justin Timberlake