Waarom je echt wel eens een lippenpoeder moet proberen

Geüpdatet op 7 mei 2019 door Laure Vandendaele
Waarom je echt wel eens een lippenpoeder moet proberen

Naast je neus kan je nu ook je ook naar het toilet om 'je lippen te poederen.'

Er gebeurt tegenwoordig heel wat in lipstickland. Er was de opkomst van de vloeibare lipstick (met dank aan Kylie Jenner), de hoogdagen van matte lippenstiften, de comeback van gloss en de hele metallic lip trend. Weet je op den duur niet meer wat op je lippen gesmeerd? Tough luck, want daar is alweer the next big thing: lippenpoeder. Zoals het de afgelopen vijf jaar wel vaker gebeurde, komt de trend uit beauty forward Zuid-Korea overgewaaid en duiken de producten nu ook op in de collecties van westerse merken. What is all the fuss about?

Backstage trick

Poeder op de lippen deppen is op zich niet echt iets nieuws. Oude Hollywoodsterren gebruikten poeder om hun lippen  waardoor ze mooi mat op beeld waren en ook visagisten deppen al jaren eens een poederproduct over de lippenstift om een fluweelachtige, matte lip te maken. Verschillende make-upproducenten lieten zich  inspireren door deze backstage trick en brachten een eigen lippenpoeder op de markt.

Clinque combineert twee Zuid-Koreaanse trends en bracht een lipproduct uit dat zowel een cushion als een romig poeder bevat. Het geeft een explosie van kleur met een zachte, matte finish in een textuur die van gedaante wisselt. De superintense, romige pigmenten glijden moeiteloos over je lippen en veranderen dan in een gewichtloze, poederige finish, om zo van je lippen echte eyecatchers met een heldere, intense kleur te maken. Met het anti-bacteriële sponsje is het makkelijk om de kleur op te bouwen en kies je zelf of je voor een natuurlijke of meer opvallende look gaat. Het lippenpoeder van Chanel brengt je met het penseeltje over de balsem aan, ook hier kan je kiezen of je voor een subtiele of felle mond gaat. Wie all the way wil gaan brengt het poeder gewoon over een knalrode lippenstift aan. Het poeder zorgt voor een fluweelzachte finish.De Phyton Metallic Lip Kits van Maybelline bevatten een primers en een hooggepigmenteerde highlgihters in felle kleuren. Door het poeder over de primer aan te brengen creëer je zelf een bijzonder gewaagde look. Iets voor jou?

Shopping