#ELLEtest: de beste metallic lippenstiften

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
#ELLEtest: de beste metallic lippenstiften

Matte en glossy lippenstiften krijgen dit seizoen het gezelschap van metallic versies. Wij sloegen aan het testen, zodat jij dat niet meer moet doen.

Niets mis met matte lippenstiften of een glanzende gloss, maar wie een beetje mee wil zijn, voegt dit seizoen een metallic variant aan de collectie toe. Terecht, want er is geen makkelijkere manier om je beautylook te upgraden dan je lippen een metallic glans te geven. Dummie proof. Naast metallic lippenstiten krijgen ook heel wat nagellakken, oogschaduwpaletten en eyeliners dit seizoen een heavy metal make-over. Stoerder dan glitter, vrouwelijker dan mat, met een metallic mond zit je helemaal goed.

Getest

Geen zin/tijd om de perfecte metallic lippenstift te vinden? Geen probleem, wij doken onze beautykast in en onderwierpen drie vloeibare lippenstiften aan een uitgebreide test.

De winnaar: Be Legendary Liquid Metal van Smashbox

metallic lippenstift smashbox

Deze metallic liquid lip gel heeft een gladde textuur, rijke en verzadigde kleur en een indrukwekkende chrome finish. De lichte formule werd ontwikkeld met een
lichte-film technologie waardoor het heel comfortabel, zacht en niet korrelig is. Eén laagje is genoeg om het gewenste effect te verkrijgen. Droogt de lippen niet uit en houdt tot na de lunch.

Be Legendary Liquid Metal van Smashbox, 24 euro. Verkrijgbaar bij icparisxl.be

OOK LEUK: Vice Liquid Lipstick

 

metallic lippenstift urban decay

Baksteenrood met subtiele gouden glittertjes, met deze bijzondere kleur op de lippen is een compliment nooit veraf. Smeert als boter op de lippen, blijft uren zitten maar, helaas pindakaas, voelt na een paar uur een tikkeltje droog aan. En toch, toch maakt deze bijzondere kleur veel goed.

Vice Liquid Lipstick in 'Trap Queen' van Urban Decay, 19,50 euro

Net niet: Artist Metallic Matte van Make Up For Ever

Meer metallic dan deze vloeibare lippenstift van Make Up For Ever wordt het niet. De kleur en finisch van 'Metallic warm pink' zijn spectaculair, maar de formule is een beetjes waterachtig wat precies werken een beetje moeilijk maakt. Al kan dat ook aan het borsteltje liggen. Na het aanbrengen voelt de formule snel droog op de lippen aan. Jammer.

Artist Metallic Matte van Make Up For Ever, 20,90 euro. Verkrijgbaar bij Planet Parfum.

-> Nog meer metallic lipsticks ontdekken? Klik dan snel door naar de volgende pagina.

1/

Budget tip: The Metallic Foils van Maybelline

Je brengt hen aan als een lipgloss maar in tegenstelling tot een gloss krijgt deze formule een matte finish. Je lippen hebben een prachtige, matte metallic kleur die de hele dag blijft zitten.
The Metallic Foils van Maybelline, verkrijgbaar in vijf kleuren, 7,99 euro. Nu bij Di.

Le Métallique Lip Lacquer van Lancôme

Le Métallique Lip Lacquer van Lancôme, 25 euro. Exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum

Multi-tasker: Metalizer Eyes & Lips van Dior

metallic lippenstift dior
Ogen of lippen? Bij Dior krijgen beiden een metallic make-over. Creatief brein Peter Philips ontwikkelde een hybride product dat zowel op de ogen als op de lippen gebruikt kan worden. En zo wordt deze Metalizer plots een koopje. Breng rechtstreeks aan op de lippen of in kleine toefjes over een laagje lippenstift om contrast en volume te creëren.
Metalizer Eyes & Lips van Dior, 25,03 euro

Metal Lipstick van Kylie Cosmetics

metallic lippenstift kylie cosmetics

Zelf blijft ze een grote fan van matte lippen maar Kylie Jenner heeft ook een paar metallic kleurtjes in haar collectie zitten.

Dancer Metal van Kylie Cosmetics, 15,50 euro www.kyliecosmetics.com