Met deze vier vreemde ingrepen veranderden old school Hollywoodsterren hun gezicht

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Met deze vier vreemde ingrepen veranderden old school Hollywoodsterren hun gezicht

Lang voordat botox en fillers hun intrede deden in Hollywood, behielpen de plastische chirurgen van filmsterren zich met heel wat minder voor de hand liggende ingrepen om hun beroemde klanten aan een nieuw gezicht te helpen. Sidder en beef!

Een paar prikjes, meer is er tegenwoordig niet nodig om rimpels te vervagen, een neus recht te krijgen, jukbeenderen te accentueren of meer volume in je lippen te krijgen. De mogelijkheden om je uiterlijk met niet-invasieve ingrepen aan te passen zijn eindeloos. Dat was vroeger wel anders. Hoewel de Hollywood diva's van weleer hun kunst niet voor het alziende oog van een HD-camera moesten uitvoeren, waren de starlets niet minder ijdel dan vandaag. Ook zij deden een beroep op een plastisch chirurg om hun porseleinen gezichtjes helemaal 'ready for their close-up' te krijgen. En geloof ons, de Marylins en Marlènes kwamen er niet van af met een paar prikjes. Wie mooi wilde zijn, moest heel veel pijn leiden.

Daarom worden sommige sterren het slachtoffer van een overdosis fillers

Elektrolyse haarverwijdering

Een haarlijn zorgt voor meer kopzorgen dan je zou denken. Kim Kardashian liet haar naar eigen 'extreem harige voorhoofd' jaren geleden laseren en ook sterren zoals Marilyn Monroe en Rita Hayworth zagen een schoonheidsideaal in een hoge haarlijn. Om die te krijgen ondergingen de starlets een jaar lang elektrolyse behandelingen waarbij een dunne metalen staaf werd gebruikt om elektrische shocks een de haarfollikels te geven. Na verschillende behandelingen stierf de follikel af en begon de haarlijn een paar centimeters hoger. Voor Rita Hayworth betekende haar nieuwe haarlijn het begin van haar carrière. Monroe maakte gebruik van elektrolyse om het haar in haar inhammen te verwijderen waardoor ze een meer hartvormig gezicht kreeg.

1/

Weg met kiezen, hallo jukbeenderen

Marlene Dietrich stond bekend om haar scherpe jukbeenderen waarmee je zelfs een diamant zou kunnen slijpen. Toch deed het gerucht de ronde dat ze haar beenderstructuur niet helemaal aan haar ouders te danken had. Er werd gefluisterd dat de Duits-Amerikaanse actrice haar kiezen liet trekken om de holle glooiing van haar wangen te accentueren. Had de actrice vandaag nog geleefd waren fillers waarschijnlijk meer haar ding geweest en ging kauwen vast een stuk makkelijker.

2/

De Croydon Facelift

Marlene Dietrich had een hoge pijngrens, zoveel is zeker. Nadat ze haar tanden liet trekken, onderging de actrice een Croydon Facelift waarbij de huid met chirurgische tape en strategisch gedraaide stukjes haar helemaal strak getrokken wordt. Auch. De Croydon Facelift was dan wel chirurgische ingreep, toch was deze behandeling niet zonder gevaar. Door onnodig hard aan de gevoelig huid te trekken verloor die snel zijn elasticiteit, de grote druk op de haarfollikels werkte dan weer permanent haarverlies in de hand.

3/

 Neuscorrectie of niet?

Hoewel neuscorrecties vandaag een van de meest voorkomende plastische ingrepen in Hollywood zijn, hield de ingreep in de jaren 50 heel wat risico's in. De operatie was dan ook niet erg populair maar werd toch af en toe uitgevoerd. Zo zou Marilyn onder het mes gedaan zijn om haar neus iets fijner te laten maken maar hard bewijs is daar nooit voor gevonden. Een botscan uit de jaren 60 toont aan dat het kraakbeen in het topje van Monroes neus werd gewijzigd, al zou dat ook het gevolg van een ongelukkige val of mishandeling door haar psychiater kunnen zijn. Net zoals vele aspecten in het leven van Monroe, zijn ook haar cosmetische ingrepen tot op vandaag in mysterie gehuld.

Bron: marieclaire.com/elleuk.com