Daarom worden sommige sterren het slachtoffer van een overdosis fillers

Geüpdatet op 24 augustus 2017 door Laure Vandendaele
Daarom worden sommige sterren het slachtoffer van een overdosis fillers

Waarom sommige sterren te ver gaan met botox en fillers? Het is niet altijd de schuld van ijdelheid of angst om ouder te worden. "Sommige dokters zien enkel dollartekens in hun ogen."

Courteney Cox heeft het gehad met botox en fillers. De 53-actrice vertelde in een interview dat ze alle fillers, die haar jarenlang een onnatuurlijke look gaven en quasi onherkenbaar maakten, liet oplossen. "Ik zag er fake uit", vertelde ze aan New Beauty Magazine. Dat zag de Friends-ster na jaren uiteindelijk zelf in de spiegel nadat ze het ook van vrienden te horen kreeg.

Had haar dokter niet hetzelfde kunnen zeggen? Was het niet zijn of haar verantwoordelijkheid om Cox met nog enige naturel de behandelkamer uit te sturen. "Dat zou je denken", zegt Dr. Jani Van Loghem van Doctors inc, "maar vaak zien sterren er na jaren niet meer uit omdat de dokters enkel dollartekens zien. Door meer te spuiten dan nodig kan je op een snelle manier veel geld verdienen, en iedereen verdient graag geld. Maar uiteindelijk krijg je als arts toch een slechte naam".

Van Loghem kiest dan ook voor een andere aanpak. "Tevredenheid van mijn patiënten komt op de eerste plaats. Een mooi en natuurlijk resultaat afleveren betekent dat je de patiënten later terugziet en ze vrienden en familie meebrengen. Ook patiënten met extreme wensen, zoals XXL lippen, zijn in het kabinet in Amsterdam niet aan het juiste adres. "Ik probeer natuurlijk altijd zoveel mogelijk aan de wensen van de patiënten tegemoet te komen, maar ik zie het als mijn taak om grenzen te stellen." Eenentwintig jarige meisjes met een foto van Kylie Jenner op zak, worden ook de deur gewezen. "Die komen allemaal voor hun lipjes, ik stuur ze de deur uit met de boodschap dat ze er nog eens heel erg hard over moeten nadenken".

Courteney Cox ziet er veel natuurlijker uit nu ze de fillers in haar gezicht liet oplossen.