Zoveel verdient Kylie Jenner met haar make-uplijn

Geüpdatet op 17 augustus 2017 door Laure Vandendaele
Zoveel verdient Kylie Jenner met haar make-uplijn

Kenners voorspellen dat de beauty-onderneemster tegen 2022 haar eerste miljard verdiend zal hebben.

Kylie Jenner mag dan wel de jongste telg van de beroemde Kardashian-Jenner familie zijn, de armste luis is ze alvast niet. (sorry Rob) Amper 18 maanden na de lancering van haar eigen make-uplijn, brachten de lip kits en oogschaduwpaletten van Kylie Cosmetics zo'n 357 miljoen euro op.

Miljardair in 2022

kylie cosmetics kylie jenner lip kits
De 3 Lip Kits waar het in 2015 allemaal mee begon

Dat is niet slecht, zeker als je weet dat Jenner afgelopen week haar twintigste verjaardag vierde en Tom Ford Beauty tien jaar nodig had om de kaap van 500 miljoen te bereiken. Bobbi Brown, ook een merk uit de Estée Lauder portefeuille had 25 jaar nodig om in 2016 het eerste miljard aan verkoopinkomsten binnen te laten. Lancôme bereikte diezelfde mijlpaal in 2015, 80 jaar nadat het merk werd opgericht. Voorspeld wordt dat Kylie Cosmetics het eerste miljard (dat zijn 9 nullen) tegen 2022, amper zeven jaar nadat ze de eerste drie lip kits op de markt bracht, binnen zal rijven.

1/

10 miljoen voor haar verjaardag

kylie cosmetics birthday kylie jenner i want it all
De 'I Want It All Bunble' uit Kylie's meest recente Birthday-collectie

Met dank aan haar devote fans die na iedere 'drop' bereid zijn om minimum 25 euro uit te geven aan een nieuwe lipstick, liner of oogschaduw van hun favoriete Jenner. Op Kylies verjaardag bracht haar voor de gelegenheid uitgebrachte Birthdaycollectie in één dag zo'n 10 miljoen op. Zelfs de 'I Want It All Bundle' van 275 euro met daarin alle producten uit de capsulelijn was in een mum van tijd uitverkocht. En dat is opmerkelijk, zeker als je weet dat het gros van Kylies klanten tussen de 18 en 25 jaar schommelt. Toch zijn dagen met zo'n duizelingwekkend hoge verkoopinkomsten geen uitzondering. De dag waarop Kylie Cosmetics eind november haar eindejaarscollectie voorstelde, telde de digitale kassa om middernacht 16,131.476 miljoen euro.

2/

Toekomstplannen

Hoewel Kylie nog een aantal jaar aan het hoofd van haar eigen bedrijf wil staan, (om ook concealers en foundations uit te brengen. Dus toch concurrentie met oudere zus Kim?) overweegt de jonge zakenvrouw (na advies van momager Kris) Kylie Cosmetics in de toekomst te verkopen aan een beautygigant met voldoende kapitaal om van het label een wereldwijd op de kaart te zetten. Maar voorlopig neemt Jenner nog genoegen met een miljoentje of tien per dag.

Bron www.wwd.com