Bewezen: zo zorg je ervoor dat je crush verliefd wordt

Geüpdatet op 5 januari 2023 door Lore Ginneberge
Bewezen: zo zorg je ervoor dat je crush verliefd wordt Unsplash

We kennen het allemaal: je blijft denken aan die ene persoon, beeldt je allerlei scenario's in en droomt misschien zelfs van een toekomst samen. Met andere woorden: je hebt een zware crush.

Hoe zorg je ervoor dat je liefde beantwoordt wordt? Volgens Business Insider zijn er zes wetenschappelijk bewezen (!) manieren om je crush even hoteldebotel te maken als jij. Lees aandachtig en noteer!

1. Maak oogcontact

Volgens een studie van Harvard-psycholoog Zick Rubin kijken koppels die heel verliefd zijn elkaar 75 procent van de tijd aan terwijl ze praten. Probeer dus de neiging te weerstaan om zenuwachtig weg te kijken en staar af en toe diep in zijn/haar ogen (op een niet-griezelige manier, dat spreekt).

hoe maak je iemand verliefd
Unsplash

2. Lach veel

Volgens een studie van de Drake University, maakt glimlachen je aantrekkelijker en charmanter. Wanneer je lacht zie je eruit als een winnaar, en zelfzekerheid is nu eenmaal bijzonder sexy.

3. Toon dat je geïnteresseerd bent

Laat je niet teveel afleiden door de mooie ogen van je crush, maar luister ook echt naar wat hij/zij te vertellen heeft. Studies tonen dat een goede luisteraar zijn een van de grootste redenen is waarom iemand verliefd op je wordt. Mensen vinden het in het algemeen fijn als anderen interesse in hen tonen en niet meteen het gesprek veranderen om over zichzelf te kunnen praten. Tip: stel vervolgvragen en reageer empathisch op wat de ander zegt - oftewel de basisprincipes voor elk betekenisvol gesprek.

koppels crush verliefd maken
Unsplash

4. Laat hen speciaal voelen

Psycholoog Gary Neuman vertelt aan Business Insider dat 48 procent van de koppels klaagt dat ze zich niet gewaardeerd voelen door hun partner. Dus als je je crush het gevoel kan geven dat je alles wat ze doen en alles wat ze zijn waardeert, is de kans groter dat ze voor je vallen.

5. Verdiep je in hun passies

Omarm de dingen waar de ander dol op is. Psycholoog Gary Neuman zegt dat wanneer iemand praat over iets waar ze echt gepassioneerd over zijn, ze vaak een deel van zichzelf delen dat kwetsbaar is. Dus als je die hobby/artiest/gerecht/serie waar ze van houden kan waarderen, zullen ze waarschijnlijk ook gek op jou worden.

crush verliefd maken
Unsplash

6. Probeer kleine aanrakingen

Een subtiele aanraking af en toe versterkt de intimiteit tussen jullie en dus ook de gevoelens voor elkaar. Denk aan het wegnemen van een denkbeeldig haar van een schouder of een zacht klopje op de arm als je lacht om een grap. Dit geldt zeker voor iedereen die fysieke aanraking als liefdestaal heeft.

LEES OOK: 10 lichaamstaal signalen die verklappen of je crush geïnteresseerd is