Paniekrubriek: help mijn beste vriendin post lelijke foto’s van mij

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Paniekrubriek: help mijn beste vriendin post lelijke foto’s van mijShutterstock

Mijn beste vriendin post constant foto’s lelijke foto's van mij op haar sociale media. Zolang zij er goed op staat, kan het haar niet schelen dat ik er uitzie als een uitgewrongen vod.

Of dat ik scheel kijk, loop te zweten of vol rode vlekken sta. Ik heb de tags uiteraard verwijderd, maar als ik haar vraag om de foto weg te halen, snapt ze het probleem niet. Ze antwoordt dat ik er net superleuk uitzie en laat de foto gewoon staan. Mijn mening is blijkbaar niet belangrijk. Ik zorg er nu voor dat ze geen nieuwe foto’s van me maakt, maar hoe krijg ik haar zover dat ze de oude foto’s deletet, zonder dat ik haar moet rapporteren? Dat laatste vind ik zo drastisch... (Lelijk Eendje)

Beste Piepkuiken,

Maak je geen zorgen, op Facebook en Instagram is iedereen zo druk met zichzelf, dat ze jou waarschijnlijk niet opmerken. Persoonlijk zou ik het probleem negeren, maar ik heb makkelijk praten want ik ben minstens twintig jaar ouder dan jij. Na je 35ste vind je elke foto waarop je nog jong bent leuk, ook al zie je eruit alsof je net een enorme diarree-aanval hebt gehad. Als je lang genoeg wacht, verdwijnt het probleem dus vanzelf. Wil je toch actie ondernemen? Wacht geduldig tot je vriendin geveld is door een gemeen virus (het griepseizoen is in aantocht) en breng haar een gezellig ziekenbezoekje. Maak een afspraak bij de kapper en de schoonheidsspecialiste, zorg voor een smetteloze make-up en foundation en trek je leukste outfit aan. Say cheese! Je hebt nu een heerlijk plaatje dat je onderhandelingspositie aanzienlijk zal versterken.

Lees ook deze paniekrubriek: Help, mijn ex gaat onze sex tape posten!

En deze: Help, ik heb nooit zin in seks!