Paniekrubriek: word ik gebruikt door mijn beste vriendin?

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Paniekrubriek: word ik gebruikt door mijn beste vriendin?Shutterstock

Liefste ELLE, word ik gebruikt door mijn beste vriendin? We kennen elkaar al sinds de lagere school, maar sinds enkele jaren heb ik het gevoel dat ze me alleen maar kent als ze me nodig heeft.

Als we uit eten gaan, betaal ik gegarandeerd de rekening. Ze belooft dat ze me zal terugbetalen, maar dat doet ze nooit. Alles bij elkaar moet ze me al zeker 235 euro, en dat is dan nog heel vrijgevig gerekend. Gaan we samen naar een feestje -ik ben altijd Bob-, dan dumpt ze me zo gauw er 'leukere' vrienden verschijnen en dan verdwijnt ze. Ze stuurt me zelfs geen smsje om me te laten weten waar ze naartoe is, zodat ik haar al uren ongerust heb lopen zoeken. Ze zou me helpen verhuizen, maar sms'te me die ochtend dat ze griep had. Via via hoorde ik dat ze die dag wel is gaan shoppen met een andere vriendin. Recent vertelde mijn lief me dat ze hem af en toe flirterige sms-en stuurt. Gelukkig valt hij niet op haar, maar voor mij was dit de druppel. Is er een break up-protocol voor vriendinnen? Of kan ik haar best gewoon negeren? (Genoeg Gehad)

Beste Genoeg Gehad,

Dit is geen beste vriendin, maar een bloedzuigende parasiet. Dat maakt het protocol erg eenvoudig. Wens haar een leuk leven en verander haar naam in je gsm door 'niet opnemen'. Klaar! Je geld zal je jammer genoeg nooit terugkrijgen, maar dat is de prijs die je betaalt voor deze toxische relatie. Zie niet om en feliciteer jezelf met je kordate optreden.

Zijn er leuke mensen uit je leven verdwenen omdat je foute vriendin al je aandacht opeiste? Nodig ze dan uit op een leuk uitje, het is nooit te laat om de banden weer aan te trekken.

Heb jij ook een vervelend, gênant of dringend probleem? Mail snel naar help@elle.be.